28. září 2020

Jak elegantně vyřešit sdílení Bluetooth myši mezi více počítači

Koncem loňského roku jsem si koupil svou první Bluetooth myš – „Microsoft Bluetooth Mouse„, se kterou jsem byl spokojen až do chvíle, kdy jsem ji začal používat na více počítačích (kvůli homeofficu) a na každém jsem ji musel při prvním použití vždy znovu spárovat, což je velmi otravné. Obvykle to pak vypadalo tak, že jsem ráno zapnul pracovní NB, spároval myš, po práci jsem ji chtěl připojit k domácímu NB, opět jsem tu stejnou myš musel spárovat, abych ji mohl použít na svém NB. No a další den se totéž opakovalo zas na firemním NB a tak stále dokola.

Před pár dny jsem se konečně odhodlal, že koupím myš druhou a bude je holt střídat. Náhodou jsem narazil na myš Dell Mobile Wireless Mouse MS3320W Titan Gray, která se mi líbila a všiml jsem si, že podporuje jak Bluetooth, tak i klasické bezdrátové spojení, u kterého je ale potřeba mít v NB v USB portu přijímač, což je ale důvod, proč jsem dříve koupil Bluetooth myš. V domácím NB mám totiž v jednom USB portu WIFI přijímač  TP-Link Archer T2U Nano (který na rozdíl od NB jako takového podporuje i WIFI sítě 5 GHz), v druhém pak často mám firemní sluchátka. No a do třetího, posledního portu občas připojuju externí disk.

Naštěstí tenhle problém nemám u firemního NB, kde mám více USB portů. Proto myš budu používat na domácím NB přes Bluetooth, na firemním přes klasické bezdrátové spojení. Jediné, co je potřeba, je případně přepnout mód myši pomocí přepínače vespod myši.

Pro ty, co mají podobný problém, je toto asi nejlepší řešení. Snad tento článek pomohl těm, co neví, že existují myši podporující Bluetooth i klasické bezdrátové spojení. Já o tom ještě minulý týden nevěděl. 🙂

Žádné komentáře:

Okomentovat