30. srpna 2014

Steam: Jak rychle opravit (přeinstalovat) poškozenou hru

Dnes jsem řešil zajímavý problém - vlivem "zpackané" (asi mojí vinou) instalace češtiny pro Maxe Payna 3 jsem potřeboval přeinstalovat tuto hru. Jelikož ale Steam při instalaci hry,pokud si dobře pamatuji, stahoval cca 30 GB dat (neuvěřitelné množství, kde jsou ty doby, co byly hry nebo operační systémy na disketách :) ) nechtěl jsem ji stahovat celou znovu, místo toho jsem chtěl nějak vyvolat kontrolu souborů a jejich případnou náhradu za originál, prostě něco podobného jako je svc ve Windows.

Nejprve mě napadlo smazat některé soubory, které jsem předtím přepsal soubory z češtiny, s tím, že Steam pozná, že něco není v pořádku a chybějící soubory obnoví (stáhne znovu), což však nepomohlo. Hra se pouze nespustila.

Řešení bylo naštěstí poměrně jednoduché - stačilo ve Steam klientovi u dané hry v knihovně kliknout pravým tlačítkem myši na její jméno v levém sloupci a v kontextové nabídce zvolit možnost "Podrobnosti".

Měla by se vám zobrazit následující obrazovka:

Vlastnosti hry Max Payne 3
Zde již stačí kliknout na záložku "Místní soubory" a zde zvolit možnost "Ověřit integritu mezipaměti hry". Steam do několika minut zkontroluje celou hru (pravděpodobně se kontrolují MD5 součty jednotlivých souborů) a nakonec vás informuje o množství lišících se souborů, které je potřeba stáhnout, což ihned zahájí.

Nemusel jsem tak stahovat celou hru, ale jen chybějící a změněné soubory.

4 komentáře:

  1. moc děkuji za pomoc, hodně si mi pomohl :)

    OdpovědětVymazat
  2. proč mne steam sám nezačal stahovat chybajuci subor ?

    OdpovědětVymazat
  3. děkuji moc za pomoc omylem jsem vymazal složku pc z mafia 2 ale díky vám se mi to povedlo opravit děkuji moc :)

    OdpovědětVymazat