1. února 2014

Twist Plus - náhrada za virtuálního operátora?

Dnešní článek bude na netradiční téma - mobilní tarify. Poměrně dlouhou dobu jsem řešil problém s drahým voláním. Celá rodina používá služby T-Mobile, někteří členové mé číslo mají volání na mé číslo zdarma v rámci svých tarifů, změna operátora tak nepřicházela v úvahu. Vázat se ke klasickému tarifu se mi nechtělo - moc nevolám (většinou se volá mi) a měsíční výhody bych tak pravděpodobně ani moc nevyužil, navíc se nerad k čemukoli vážu. Další možností bylo pořízení DUAL SIM telefonu a využití nějakého virtuálního operátora, žádný se mi však nezamlouval (telefon).

a) Doposud

Doposud jsem používal tarif "Twist Přátelé", 5 vybraným kontaktům jsem tak volal za 3,5 Kč a zbytku za 7 Kč. K tomu jsem využíval měsíční zvýhodněné volání do všech sítí za 2,5 kč / minuta (tzv. "Našim za dobití), jelikož jsem si však nabíjel telefon jednou za dva až tři měsíce za 300 kč, musel jsem po zbytek času volat za plnou cenu, až do dalšího nabití.

b) Twist Plus

Před pár dny jsem si přečetl, že T-Mobile poskytuje "neveřejnou" předplacenku Twist Plus s poměrně dobrými podmínkami - 2,5 Kč / minuta, 1,5 Kč SMS, 4,9 Kč MMS, vše do všech sítí a bez jakýchkoli závazků a po celou dobu využívání tohoto Twist tarifu.

Navíc i k tomuto tarifu lze využít výhodu "Našim za dobití", ale není to podmínkou samozřejmě. Klient s tímto tarifem samozřejmě nemůže využít výhodu "Super sazba", tedy volání za 2,5 Kč / minuta - to již má v rámci tarifu. Volit tak může mezi internetem zdarma, voláním zdarma mezi 19. a 7 hodinou v rámci TM, nebo každou druhou SMS zdarma do všech sítí.

Jediným negativem je špatné účtování - platí se za celé minuty, tedy např. za hovor o délce 1 minuty a jedné sekundy zaplatíte minuty dvě. V ostatních parametrech se však pravděpodobně vyrovná velké části virtuálních operátorů nabízející služby bez závazku.

c) Jak získat Twist Plus

Jak je již uvedeno v původním odkazovaném článku i v oficiálních podmínkách, musí žadatel o Twist tarif splňovat několik základních požadavků - SIM karta musí být používána alespoň 6 měsíců, klient nesmí využívat Mobile Combi,  nebo mít M2M či datovou SIM kartu (v článku mají chybku, správné jsou oficiální podmínky). Také musí být samozřejmě zákazníkem T-Mobile, jako zákazník se však nepočítá ten, kdo používá služeb virtuálních operátorů v síti T-Mobile (Kaktus, Mobil.cz) a nesmí se jednat o firemního zákazníka.

Jelikož se jedná o neveřejnou nabídku, nelze ji aktivovat např. přes "Můj T-Mobile" (webová samoobsluha T-Mobile). Pokud klient T-Mobile tyto podmínky splňuje, měla by mu přijít "zvací" SMS, na kterou stačí odpovědět formou SMS ve tvaru "CHCI PLUS" a tuto SMS odeslat na 4603.

d) Jak jsem získal tarif já

Mě žádná SMS nepřišla. Od 21.1. 2014 jsem až do dneška (1. února) čekal, zda nepřijde. Do 1. února jsem čekal proto, abych se mohl kouknout do únorového ceníku (v lednovém jsem tento tarif ještě nenašel, v únorovém ceníku se nachází na stránce 72), zda se v něm Twist tarif v nachází, a zda nemá nějaká úskalí, o kterých původní zpráva nehovoří.

Zkusil jsem tedy, i bez "zvací" SMS, poslat na 4603 SMS ve tvaru "CHCI PLUS" (viz výše) a hned jsem si v na webu ověřil, že mi byl tento Twist tarif přidělen. Do 15 minut přišla potvrzující SMS. Zkusil jsem provést testovací hovor a opravdu byl za 2,5 Kč / minuta. Také jsem si ověřil, že pomocí "Můj T-Mobile" můžu kdykoli zdarma přejít zpět na původní "Twist Přátelé" nebo i na jiný Twist tarif.

T-Mobile mě tedy potěšil, nemusím hledat DUAL SIM telefon, nemusím využívat služeb virtuálních operátorů, nemusím se vázat smlouvou k T-Mobile a konečně mám poměrně dobrý Twist tarif. Věřím, že bych získal klasický tarif se smlouvou s lepšími podmínkami, ale pro mne je nejdůležitější volnost, a navíc bych opravdu klasický tarif nedokázal pořádně využít.

Žádné komentáře:

Okomentovat