17. listopadu 2012

Jak to vypadá s dalšími aktualizacemi pro Huawei Ascend G300

Ve čtvrtek 27.9.2012 byla vydána doposud poslední oficiální aktualizace pro Huawei Ascend G300, a sice aktualizace na verzi ICS. Od té chvíle utekly již prakticky dva měsíce, a doposud nevyšla žádná další aktualizace pro tento telefon. Jak se však postupem času ukázalo, aktualizace je opravdu potřeba, protože aktuální verze systému není ideální a mnoho uživatelů raději přešlo zpět na podstatně starší firmware se starším Androidem 2.3.6.

a) Aktualizace s ICS

Před pár dny se ukázalo, že bude vydána aktualizace současného firmwaru s ICS, která jak pevně doufám, bude odstraňovat výkonnostní problémy a další objevené problémy (např. problém se slovníkem nebo bezpečnostní problém s USSD) u tohoto firmwaru (B936 či B937)) .

Datum vydání nebylo specifikováno, pevně věřím, že aktualizace bude vydána do Vánoc, ale toto je jen mé přání.

b) Aktualizace s Androidem 2.3.6

V poslední říjnový den byla vydána aktualizace pro Android 2.3.6, konkrétně se jedná o firmware B899, který je zatím určen pro čínský trh. Tento čínský firmware si můžete stáhnout přímo z oficiálních stránek společnosti Huawei, tento firmware však důrazně nedoporučuji instalovat.

Dle mého názoru se však později objeví i pro nás, myslím si totiž, že nejprve bude vydána tento firmware, a poté opravný firmware s ICS, pro jehož instalaci bude potřeba právě tento firmware. Samozřejmě to jsou jen mé spekulace, Huawei je opět poměrně tajemný a pouze se ví, že vyjde opravný firmware s ICS. Osud a úloha firmwaru B899 je tak zatím oficiálně nejasná.

c) Aktualizace s Jelly Bean (Android 4.1)

Jelly Bean (zkráceně JB) je nová verze Androidu, jejíž první verze byla vydána 9. července 2012 a 13. července byla dostupná pro první zařízení - tablet Nexus 7. Od té chvíle se dočkala první větší aktualizace a v současné chvíli je tak poslední velkou verzí Androidu verze 4.2, která se však jmenuje stejně, tedy Jelly Bean.

Aktualizace na JB je zatím v nedohlednu, a podle posledních zpráv z oficiálního tweeteru Huawei to vypadá, že s aktualizací na JB firma zatím nepočítá, což je škoda.

Huawei tak zůstane po půl roce již nedostane novější verzi operačního systému než ICS, což mě mrzí, protože pro tento model existují neoficiální ROM právě s Androidem 4.1.

Samozřejmě v případě jakýchkoli novinek hned dám vědět formou nového článku.

1 komentář:

  1. Ahoj tak jsem zkusil čínský firmware. Nic tam nefunguje. Je možnost se vrátít zpět?

    OdpovědětVymazat