11. října 2012

OTA aktualizace na ICS pro Huawei Ascend G300 není aktuálně dostupná

Dnes, 11. října 2012, se šíří českým androidforem informace od několika uživatelů telefonu, že se jim nenabízí aktualizace na ICS, a to ani po ručním zásahu. Jak se ukázalo, jedná se o uživatele, kteří si koupili tento telefon před pár dny a odložili aktualizaci na ICS na dnešní den. V telefonu tak mají poslední oficiální firmware s Androidem 2.3, který je určen pro náš trh (B895), ale telefon nehlásí další aktualizaci na ICS.

Nakonec se ukázalo, že Huawei pravděpodobně stáhl možnost aktualizace na ICS pro náš region nebo se potýká s technickými problémy. Pokud se jedná o první možnost, pak je pravděpodobné, že brzy vyjde nějaký, zatím blíže nespecifikovaný firmware, který, jak pevně věřím, bude řešit nejpalčivější problémy toho současného, jako např. vyšší spotřeba operační paměti a nedostatky ve vyladěnosti systému.

Kdo ví, třeba se dočkáme i novější verze Androidu, tedy 4.0.4 nebo rovnou 4.1, tedy Jelly Bean, ale to osobně považuji zatím za nereálné. V neposlední řadě se může taky jednat o výše uvedené technické problémy na straně Huawei a dříve či později bude zprovozněna "jen" OTA aktualizace na současný firmware, tedy B937. To vše ukáže až čas.

Bližší informace se dozvíte z tohoto tématu českého Androidfora.

Editace 16.10. 2012:

Tak aktualizace na ICS byly v pondělí 15.10. 2012 opět povoleny, jednalo se pravděpodobně o technickou závadu na straně Huawei, protože je opět možné aktualizovat na původní a doposud jediný firmware s ICS, tedy na B937.

Žádné komentáře:

Okomentovat