13. října 2012

Jak zajistit, aby Huawei Ascend G300 zobrazoval fotku volaného kontaktu

Jedním z prvních problémů, se kterým jsem se potýkal při prvních krůčcích s Huawei Ascend G300 je, jak zajistit, aby se mi zobrazovala fotka kontaktu, kterému volám. Může se totiž stát, že ač máte v kontaktech u daného kontaktu nastavenu nějakou fotografii, tak i přesto se nezobrazí ve chvíli, když mu voláte. Místo elegantní a praktické fotografie tak vidíte jen černé pozadí. Tento problém nastává hlavně ve chvíli, kdy máte daný kontakt uložen na SIM kartě, a ještě na jiném místě, třeba kontaktech u Google. V dnešním článku si ukážeme, jak tento problém vyřešit.

Řešení tohoto problému jsou dvě. Prvním řešením je smazat všechny kontakty ze SIM karty, což je poměrně nepraktické a i nebezpečné - záloha kontaktů na SIM kartě se může někdy hodit.

Druhé řešení je pak následující:

1) U kontaktu ze SIM karty smažte z uloženého telefonního čísla mezinárodní předvolbu, tedy +420 pro ČR.
2) U kontaktu, u kterého máte nastavenu fotografii dopiště do telefonního čísla mezinárodní předvolbu, tedy +420 pro ČR.

S tímto problémem jsem se potýkal již od prvních chvil s telefonem, Android totiž nedovoluje u spárovaných kontaktů nastavit výchozí fotografii, a pokud vám někdo volá, pak zobrazí fotografii z toho telefonního kontaktu, u kterého je vepsáno co nejpřesnější číslo. Tedy to s +420, což bývá častokrát právě telefonní číslo na SIM kartě, která má v případě shody přednost. Android bohužel nedovoluje nastavení fotografie u kontaktu, který je na SIM, a právě kvůli tomuto dochází k tomuto problému.

1 komentář:

  1. Já jsem si zálohoval kontakty na HiSuite, pak jsem čísla smazal a obnovil ze zálohy a ukazuje mi to bez problémů,
    A navíc jsem si stáhl aplikaci xPhone 2.2.2 a taje úplně nejlepší !
    Pepa

    OdpovědětVymazat