11. září 2012

Firmware B895 pro Huawei Ascend G300 vydán

Včera, 10.9.2012, byl vydán nový firmware pro Huawei Ascend G300, tentokrát s označením U8815V100R001C02B895, zkráceně B895. Bohužel ani tento nový firmware nepřináší ICS, jedná se tedy o firmware s Androidem 2.3.6.

Bohužel ani tentokrát nezveřejnil Huawei žádné informace o tom, co tato aktualizace přináší. Pouze z popisu, který se zobrazuje při instalaci aktualizace, se uživatel dozví, že instalací aktualizace získá aplikaci pro zálohování telefonu přímo od Huawei.

Uživatelé, kteří si tuto aktualizaci nainstalovali si samozřejmě všimli i dalších novinek, ač na první pohled nejsou zřejmé. Novinky byly zaznamenány v aplikaci pro Facebook, a také byla zlepšena svižnost celého prostředí. Uživatelé na Novém Zélandě (nepočítáme-li obyvatele Číny), kteří jako první získali ICS pro tento telefon (stalo se tak minulou středu 5. září) získali tutéž aktualizaci těsně předtím, než jim byla nabídnuta aktualizace na ICS.

Z výše uvedeného se dá odvozovat několik věcí:

a) vydání ICS se opravdu blíží
b) aktualizace opět přináší změny spíše pod kapotou, viditelných změn moc není

Instalaci lze provést pomocí příslušné nabídky v menu telefonu (Nastavení => Info o telefonu => Online aktualizace => Aktualizace firmwaru).

Novinky ohledně dostupnosti ICS můžete, jako vždy, sledovat na českém AndroidForum.cz, a k tomu určenému tématu. Uživatelské zkušenosti s touto aktualizací a další informace o ni se dočtete zde. V neposlední řadě se můžete začít i do anglického Modaco fóra. Všechny podstatné informace se dozvíte samozřejmě i na mém blogu.

15 komentářů:

  1. Jsem nadmíru spokojenej s B892 se kterým se mě telefon již neseká a nerestuje do továrního nastavení, raději asi chvíli počkám na ohlasy na B895, bež abych si updatoval Nějakej šmejd :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mám od včera nainstalováno a pecka, rychlost je fak znát a prostředí je ted rychlé jak v telefonu s dvoujádrem. Spokojenost, zdá se mi že i citlivost klavesnice pri psani SMS se zlepsila, uz se tolik neuklikavam a neprepisuju.

    OdpovědětVymazat
  3. Prosim pekne je mozne nainstalovat tento firmware a ostatni veci do telefonu jen pres USB kabel? bohuzel nemam moznost pripojeni k wifi

    OdpovědětVymazat
  4. Instalací aktualizace získá aplikaci pro zálohování telefonu přímo od Huawei. Update jsem nainstaloval, ale aplikaci k zálohování nikde nevidím. Kde ji najdu už jsem prošel všechny položky a nikde nic?

    OdpovědětVymazat
  5. Kdyžby jste si stáhli verzi z Modaca, ta samá jako mají lidé na novém zélandu, :) nabízí český jazyk prostě vše tak jako já, tak ho máte minimálně měsíc :) a nemusíte čekat ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Nenaparuj se šmejde, každej si nechce odpálit foun neorigo aktualizacema/verzema bo přijít o záruku. Můžeš se chlubit na stránkách modaco jak seš dobrej ve věci, kterou sice zvládne skoro každej, ale ne každej je ochotnej do toho jít z různejch důvodů. Tydle kecy mě fakt dostávají.

    OdpovědětVymazat
  7. A řekne mi někdo co s tím zvukem? tuhle aktualizaci mám a stejně houbelec..vyzvánění skoro neslyším a budík mě nevzbudí :-D

    OdpovědětVymazat
  8. Kup si naslouchátko, budík mi bez problémů vzbudí a vyzvánění slyším normálně...

    OdpovědětVymazat
  9. Ty jsi tady jen malej kasparek kamo... zeprej ztratis zaruku :D jde videt ze toho moc nevis

    .. root,romka..to vse jde vratit do normalu :D

    OdpovědětVymazat
  10. Tak to vypadá, že Android 4 je zde! Právě mi telefon hlásí dostupnost nové aktualizace U8815_vodafone_B937_F. Nová verze U8815V100R001C02B937 (386MB)

    OdpovědětVymazat
  11. Pro nedočkavce http://www.modaco.com/topic/357809-link-for-ics-b937/

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj mam b937 a telefon je nějak pomalý,kde si můžu stahnout b895,přes mobil online ho nemůžu nají.t

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj na mobilu nevím jestli jí stáhneš ale tady ti vkládám link: http://www.huaweidevice.com/worldwide/downloadCenter.do?method=toDownloadFile&flay=software&softid=NDY4ODE%3D
      je to B895 sám sem se z ICS vracel zpět a musím říct rychlost telefonu s GB oproti ICS je suprová :). Hezký den

      Vymazat
  13. Ahoj, prosím poraďte mi, když mám v mobilu B892 a dám aktualizace na B895, kterou mi telefon nabízí, zůstnou mi všechna data v mobilu, i aplikace a kalendář nebo musím před touto aktualizací nějak vše zálohovat? Děkuji

    OdpovědětVymazat
  14. Mě zůstaly(je to porad pernik)

    OdpovědětVymazat