22. srpna 2012

Vydání ICS pro Huawei Ascend G300 se blíží...

Dnes, 22.8.2012, byla zveřejněna na webových stránkách Huawei nová verze operačního systému Android pro Huawei Ascend G300. Jak jistě tušíte, jedná se o první oficiální firmware s ICS, tedy s Androidem 4.0, který je určen pro evropský trh a nese zkrácené označení B934.

Bohužel tato aktualizace není kompatibilní s posledním doposud vydaným oficiálním firmwarem, který byl vydán 17. července 2012 a nese zkrácené označení B892, k úspěšnému upgradu je totiž potřeba minimálně firmware B915 (viz PDF, které je součástí instalačního baličku), který nebyl doposud oficiálně zveřejněn. 

Tuto aktualizaci tak mohou použít hlavně ti, co používají neoficiální firmwary (a riskují tím nejen ztrátu záruky), které vyžaduje tato aktualizace. Osobně moc nechápu, proč Huawei tuto verzi firmwaru uvolnil, protože běžní uživatelé si ji stejně nemohou nainstalovat a ti ostatní ji již dávno mají, protože před pár dny unikla na Internet. 

Díky zveřejnění této aktualizace tak alespoň víme, že se na vydání ICS i pro evropský trh opravdu pracuje a uvidíme, kdy bude ICS definitivně uvolněno v podobě OTA aktualizace, tedy přes patřičné menu v telefonu. Možná to bude zítra, možná za týden,ale také možná až za měsíc. Huawei datum vydání ICS neustále oddaluje bez sdělení přesného data a nezbývá nám, než čekat nebo použít neoficiální firmwary a riskovat tím záruku a další potencionální problémy s telefonem.

Do té doby můžete sledovat vlákno na českém androidforu, které se věnuje právě dostupnosti oficiálního ICS a dalších záplat pro tento telefon, nebo si můžete přečíst vlákno týkající se právě této verze firmwaru. V neposlední řadě můžete sledovat i oddíl věnující se tomuto telefonu na fóru modaco.com.

Žádné komentáře:

Okomentovat