19. srpna 2012

Expense manager - váš správce financí v kapse

Další aplikací, kterou prakticky denně používám, je Expense Manager, který slouží k zapisování osobních příjmů a výdajů. Tato aplikace je tak určena pro všechny, kteří mají rádi pořádek ve svých financích. Jedná se o poměrně kvalitní produkt, jehož jednou z mála nevýhod je, že existuje pouze v anglické lokalizaci, je však zdarma a disponuje i dalšími výhodami, které si představíme v dnešní minirecenzi této aplikace.

Základním kamenem aplikace jsou účty, na které píšete své příjmy a výdaje. Účet můžete mít jeden nebo i více. Můžete mít tak jeden na hotovost, druhý na svůj účet v bance a každý výdaj či příjem pak napíšete na ten který z nich. Pro každý účet pak máte na hlavní obrazovce vlastní záložku, na které vidíte základní údaje jako aktuální stav na daném účtu (tedy kolik máte peněz v hotovosti či na účtě v bance a podobně), jaké jste měli příjmy na daném účtu za den, měsíc a rok, totéž pro výdaje. Jedním kouknutím tak máte vždy přehled o základním stavu vašich financí.

Tímto samozřejmě možnosti programu ani zdaleka nekončí. Kliknutím na tlačítko "View account activities" si můžete prohlédnout veškeré příjmy a výdaje na daném účtu od chvíle, co používáte tento program. Pouhým posunutím obrazovky se tak můžete bleskově podívat, co jste který den koupili, nebo kolik vám např. přišlo na účet. U každé položky je uvedeno datum, oč se jedná, kolik to stálo a zůstatek na daném účtu (tedy kolik jste měli v hotovosti nebo na účtě). Kliknutím na daný záznam se můžete podívat na další podrobnosti o dané položce. Samozřejmostí pak jsou denní, týdenní, měsíční a roční přehledy, záleží jen na vašich potřebách.

Při zakládání výdajů na daný účet můžete zadat o jakou částku šlo (lze spočítat pomocí integrované kalkulačky), kdy jste daný výdaj uskutečnili, komu jste zaplatili, jakou formou jste platili (hotově, kreditní kartou...) a popis daného výdaje (např. co jste koupili, zaplatili...). Při zakládání příjmů zadáváte položky obdobné (částka, od koho je daný příjem, typ příjmu (např. výplata, výhra...), forma příjmu (hotovost, převod...) a popis). Většina položek se dá při zakládání výdaje či příjmu ukládat do kategorií pro rychlejší příští použití.

Uložená data poté můžete zálohovat na SD kartu, či je synchronizovat s Dropboxem. Přístup do aplikace můžete zaheslovat, takže nikdo bez znalosti vašeho hesla by se neměl dostat do programu. V menu Tools (Nástroje) najdete další zajímavé funkce jako kalkulačka nebo převodník měn.

Při používání této aplikace jsem nenašel nějaké zásadní nedostatky, takže pokud umíte anglicky a máte rádi přehled v osobních financích, stojí aplikace minimálně za vyzkoušení. Placená verze se od verze free liší pouze v absenci reklamy, jinak jsou obě verze totožné.

Aplikaci si můžete prohlédnout či stáhnout z Google Play.

Žádné komentáře:

Okomentovat