29. července 2012

Vyjde ICS pro Huawei Ascend G300 v průběhu srpna?

Huawei při prvním představení telefonu potvrdil, že počítá s aktualizací operačního systému v telefonu na verzi 4.0, tedy Ice Cream Sandwich. Původní datum dostupnosti aktualizace bylo stanoveno na červen tohoto roku. Telefon se dostal na trh v květnu a již během tohoto měsíce se ukázalo, že ICS bude dostupné nakonec až v průběhu léta. Huawei i přesto však nevydal žádné oficiální datum vydání ICS, o datu se tak mohlo jen spekulovat.

Na začátku byly spekulace...

17. července byl uvolněn nový firmware B892 (celé označení firmwaru U8815V100R001C02B892), který zlepšoval rychlost a stabilitu telefonu, ve stejný den byl tento firmware uvolněn např. i ve Velké Británii. Jak se však ukázalo, stejný firmware byl oficiální cestou uvolněn v Číně již 1. června, tedy o měsíc a půl dříve než v Evropě.

Na čínských stránkách Huawei byl nalezen i odkaz na oficiální čínskou verzi ICS pro tento telefon. Datum u odkazu říká, že ICS byl uvolněn 2. července. Pokud k tomu připočteme onu výše uvedenou prodlevu mezi činskou verzí firmwaru 892 a evropskou verzí, pak by mohlo být vydáno ICS pro evropské zákazníky Huawei na začátku druhé poloviny srpna, přesněji kolem 17. srpna. Na toto jako první upozornil na fóru modaco.com jeden z jejich členů.

...ale Huawei je potvrdil...

Huawei výše uvedené spekulace později nepřímo potvrdil na své oficiální Facebook stránce, konkrétně když zareagoval na jeden dotaz uživatele telefonu, viz následující screenshot:


Vydání ICS je tak prakticky potvrzené a je "na spadnutí". Uvidíme, zda to Huawei tentokrát opravdu stihne. 

Případné novinky se dozvíte z mého blogu, případně přímo z českého AndroidForum.cz, kde se k tomuto tématu nachází speciální téma.

3 komentáře:

  1. Chtěl bych se zeptat. U HTC jsem byl zvyklý, že když jsem připojil mobil k PC přes USB, šel mi v mobilu internet. Jde to nějak nastavit u G300? Zatím jsem na to nepřišel:(

    OdpovědětVymazat
  2. najdi si Reverse Tethering 2.29 ,přečti si a nainstaluj ,funguje

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj. S G300 jsem nadmíru spokojen. Jen mě zajímá datum vydání ICS (vodafone) a jestli ne něm budou fungovat hry jako Modern combat 3,Shadowgun... Na 2.3 je hraju bez sebemenšího problému. Četl jsem, že na testovacích romkách B927 atd. se hry sekají...

    OdpovědětVymazat