1. dubna 2011

Gmail má 7 let

Právě dnes, 1. dubna 2011, slaví emailová služba Google - Gmail - 7. narozeniny. Na apríla roku 2004 byl totiž Gmail uveden do oficiálního beta provozu a svými parametry změnil svět freeemailových služeb. Nabídl tehdy závratnou kapacitu své schránky - 1 GB.

Jelikož byl právě apríl, tak tomu zprvu nikdo nevěřil, avšak opak byl pravdou a Google tak opět změnil svět IT - poprvé se mu to podařilo vyhledáváním, později kontextovou reklamou a tentokrát i závratným (na tehdejší dobu) volným prostorem pro emaily a vlastně i použitím štítků místo složek. V roce 2004 byl totiž standard volného místa pro emaily kolem 10 MB. Krom volného místa se do povědomí zapsal hlavně i stabilitou, funkcemi a dostupností.

Osobně jsem se dostal ke Gmailu a o rok a 4 dny později, registroval jsem se tedy až 4.4 2005 a od té doby jsem doposud nepoznal lepšího emailu, pravděpodobně jedinou věcí, která mě mrzí na Gmailu je fakt, že neumožňuje posílání exe souborů coby přílohu, což se někdy hodí. Vyřešit se to samozřejmě dá, ale opravdu to zamrzí.

A jak jste na tom vy, používáte také Gmail? Proč ano či ne? Jak již dlouho používáte Gmail? Podělte se v diskuzi ;)

Reference:

Wikipedia - EN, CZ

Žádné komentáře:

Okomentovat