15. února 2011

Ubuntu 11.04 nebude mít RC verzi

Vlivem menšího zpoždění se vývojáři Ubuntu rozhodli, že při vývoji Ubuntu 11.04 vynechají RC verzi, tedy tu, kdy by mělo být Ubuntu již hotové a měli by se hledat pouze chyby a dle nalezených chyb by se mělo rozhodovat o vydání další RC verze , nebo případně verze finální.

Místo RC vydání bude vydána druhá Beta verze, která nebyla původně naplánovaná, a která spatří světlo světa 14. dubna 2011. Beta verze je naopak verzí, která je, již dalo by se říci, poměrně stabilní, ale ještě ne natolik, aby se tato verze mohla označit verzí RC natož verzí stabilní. Navíc v této vývojové etapě může být přidávána další funkcionalita, ve verzi RC už nikoli.

RC verze tedy bude přeskočena a finální verze Ubuntu 11.04 bude vydána, pokud se nic nezmění, 28. dubna. Samozřejmě do dubna je daleko a může se ledacos ještě změnit.

V každém případě je vynechání RC verze velmi nestandardní a uvidíme, zda-li tento krok nebude na úkor kvality. Motivací vývojářů je pravděpodobně dodržení data vydání finální verze Ubuntu 11.04., které je stanoveno na duben (jako každá "jarní"verze) , podzimní verze pak vychází v říjnu.

Otázka pro Vás, je to dobrá volba ze strany vývojářů? Povede se Ubuntu 11.04? Napište do diskuze ;) Aktuální vývojový plán pro Ubuntu 11.04 najdete zde.

Zdroj:

OMG! Ubuntu

1 komentář:

  1. Nemyslím si, že by to malo ovplyvniť vývoj...je to len detail. Len mám menšie obavy ako bude na tom Unity a ako sa bude chovať celé prostredie. Momentálne používam Unity 2D, ale celé je to také "o ničom", keďže to vôbec nič nevie a tie mega velké ikony naozaj vyzerajú hrozne. Takže zatiaľ sa vraciam ku klasike Gnome + Docky, lepšiu kombináciu nepoznám, a uvidíme ako to bude v 11.04 Final vyzerať.

    Jay

    OdpovědětVymazat