9. července 2010

Vláda Velké Británie možná přestane používat produkty Microsoftu

V poslední době se poměrně často dozvídáme o tom, jak ta která vláda postupně nasazuje otevřený software místo produktů Microsoftu. Dnes vyšlo najevo, že vláda Spojeného království Velké Británie a Severního Irska  (toť oficiální název Spojeného království, dále pro jednoduchost toto budu označovat Velkou Británií) velice reálně uvažuje o tom, že přestane používat veškeré produkty od Microsoftu a začne místo toho používat GNU/Linux (dále jen Linux) a jeho otevřený software.

Vláda Velké Británie by ráda Linux nasadila kde to jen lze - tedy i např. do škol. K těmto krokům vláda přistupuje i proto, že Velkou Británii trápí historicky největší státní schodek, a proto by ráda šetřila co nejvíce a právě nasazení otevřeného software je jedním z mnoha připravovaných kroků. Uvidíme, jak se situace bude dále vyvíjet.

Reference: zde


Poznámka: Tento článek vznikl po přečtení anglicky psaného článku (viz Reference), pokud jsem tedy něco špatně pochopil a v článku uvedl špatně, budu rád, když mi o tom dáte vědět v diskuzi, chyby rád opravím. 

Žádné komentáře:

Okomentovat