10. července 2010

Sraz fanoušků trilogie Návrat do budoucnosti

Jedním z nejznámějších sci-fi filmů u nás a ve světě je bezesporu Návrat do budoucnosti, který byl natočen v roce 1985, je tedy stejně starý, jako já. Následně se dočkal dalších dvou pokračování (2. díl, 3. díl) a stal se tak také jednou z nejslavnějších trilogií u nás i ve světě.

Od 5. do 12. listopadu se v Hollywoodu uskuteční několik oslavných akcí na počest tohoto filmu. Zváni jsou všichni fanoušci tohoto filmu a akce je taktéž pořádána fanoušky. Hned 5. listopadu tohoto roku začíná v 6 hodin ráno první taková akce, a sice promítání filmů na místě, kde se film natáčel ( Puente hills mall - ve filmu se tato lokace jmenovala Twinn pine mall a pokud se nepletu, jedná se o parkoviště, kde Marty poprvé uvidí Delorain). Po promítání filmů si bude moci divák i prohlídnout samotný Delorain. 

Možná se ptáte, proč se akce koná tak brzy, tak je to proto, že se jedná o přesný čas, kdy Marty poprvé cestoval ve filmu časem, tehdy to bylo do roku 1955 (tedy přesněji se jednalo o 5. listopad 1955 a bylo 6:00). Během tohoto týdne se uskuteční mnoho dalších akcí, jako například taneční zábava ve stejném stylu, jako byla v prvním díle trilogie. Taneční zábava je na programu na samý konec oslav - na 12. listopadu a opět se bude odehrávat na stejných místech, jako ve filmu. 

V rámci tohoto týdne bude možné zajít i na filmový festival, bude taky možné shlédnout zatím nepublikované scény z filmu (nebo z jiných úhlů) nebo si budete moci prohlédnout interiéry všech důležitých domů, které se objevily ve filmu. 

Akcí je naplánováno skutečně hodně, celý program oslav se můžete dočíst zde. Na stejných stránkách se můžete i dočíst všechny další důležité informace. Jelikož se na akci nedostanu (ač bych moc rád), moc bych si přál, aby akce byla dobře zdokumentovaná (fotky, video a podobně) a všechny materiály byly umístěny na fandovské stránky na Facebooku, odkud jsem se i o této akci dozvěděl. Uvidíme. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat