11. července 2010

Můj repozitář pro Mandrivu 2010 Spring otevřen

Jak jsem se již před pár dny zmínil, plánoval jsem vytvořit svůj repozitář pro Mandrivu 2010 Spring, která vyšla před pár dny. Dnes jsem tento repozitář umístil na Internet a otevřel ho tak světu. Na tvorbě obsahu repozitáře se mnou spolupracuje Hanz, kterému tímto děkuji. Podrobný návod, jak si můžete můj repozitář přidat mezi své používané repozitáře najdete zde.

Do repozitáře budu umisťovat nové verze software, které nejsou oficiální cestou dostupné pro Mandrivu 2010, ale pouze pro Mandrivu Cooker. Nebude se však v drtivé většině případů jednat o nějaké velké balíky dat, spíše jen o menší programy typu mkvtoolnix, Audacious nebo Gimp a podobně.

Rád bych Vás upozornil, že mé balíčky instalujete pouze na vlastní nebezpečí, jsou však testovány vždy na dvou počítačích, na mém a na Hanzovém. Balíčky jsou určeny pouze pro 32 bitové systémy. Balíčky pouze přebaluji z Cookera, nevytvářím je. Pokud Vám balíček jde nainstalovat a aplikace spustit, ale aplikace funguje špatně jako taková, tak s tím já nic bohužel nevyřeším, v tom případě se obracejte na výrobce daného software. Pokud Vám však nelze balíček nainstalovat, budu rád, když mi o tom dáte vědět prostřednictvím fóra.

Pokud se navíc na našem fóru zaregistrujete, tak jednou měsíčně si budete moci napsat o vytvoření balíčku zdarma, vše se řídí těmito pravidly. Fórum samozřejmě neslouží pouze ke správě repozitáře, ale můžete na něm jako registrovaný uživatel diskutovat prakticky o čemkoli.

Pokud by jste se mi chtěli nějak odvděčit za balíčky, budu moc rád, když se zaregistrujete na našem fóru a začnete jej aktivně využívat. Pevně věřím, že se Vám budou naše balíčky líbit a budou co nejméně problematické. :) O repozitáři mohou všichni diskutovat zde (tedy i neregistrovaní), budu rád za jakoukoli konstruktivní kritiku.