8. června 2010

Spustil jsem fórum pro svůj blog

Již delší dobu jsem uvažoval nad tím, jak vylepšit svůj blog, nakonec mě napadlo vytvořit pro něj fórum. Možná se ptáte, proč zrovna fórum, tak se Vám to pokusím vysvětlit v následujících řádcích.

Hlavním důvodem je moje snaha o co nejlepší komunikaci se svými čtenáři. Ano, na základní komunikaci tu již jsou odjakživa komentáře pod každým článkem, avšak tyto komentáře neřeší např. situaci, kdy se chce určitý čtenář podělit o svůj názor na můj blog. K tomu je lepší buď návštěvní kniha (ta je ovšem časem nepřehledná) nebo právě fórum. To právě řeší výše uvedený problém, navíc je fórum daleko přehlednější.

Fórum je rozděleno do tří velkých částí:

a) Základní informace - zde se uživatel dozví pravidla fóra, jeho účel a také zde může napsat své návrhy na zlepšení fóra jako takového. Do této části může zapisovat i neregistrovaný uživatel, některá fóra jsou však uzamčena, u nich se počítá pouze se čtením, a pouze já budu do nich zapisovat (třeba novinky na fóru).

b) Pro všechny - Zde můžou čtenáři mého blogu psát náměty na články, které by si rádi u mě přečetly, také zde můžou psát konstruktivní kritiku mého blogu (samozřejmě kladnou i zápornou) a v neposlední řadě zde můžou diskutovat o novinkách ve světě (a to jak toho počítačového, tak i reálného).

c) Pro registrované - aby uživatelé měli motivaci se zaregistrovat (k tomu jej však samozřejmě nikdo nenutí), tak je jen pro mě vytvořena tato část fóra, do které mohou přispívat pouze oni. V současné chvíli se zde nachází pouze poradna, kde mohou řešit své problémy s Mandrivou a jiným linuxových softwarem.

Každá část může být samozřejmě v budoucnu zvětšena či zmenšena, vše záleží na využívanosti fóra. Fórum je zatím v testovací verzi, mohou tedy nastávat předem nečekané problémy. Pokud se nějaké problémy s fórem vyskytnou, tak je prosím nahlaste zde (vytvořte nový topic s popisem problému), předem děkuji.

Neregistrovaní uživatelé musejí z bezpečnostních důvodů správně provést CAPCHA test při každém posílání příspěvku, tak jako tomu je i na ostatních fórech. Pravidla fóra najdete zde, jedná se o první verzi pravidel, o pravidlech fóra (jejich vylepšení a podobně) můžete diskutovat zde.

Na závěr pár slov k reklamám na fóru. Reklamy neumisťuji já, ale provozovatel fóra, nemám z nich samozřejmě ani žádný zisk, "pouze" ten, že fórum je zdarma.

Pevně doufám, že se Vám bude mé fórum bude líbit a postupem času se začne více a více používat.

Žádné komentáře:

Okomentovat