8. června 2010

Nový vzhled blogu - snad konečný

Možná si pamatujete, že jsem 14. března tohoto roku změnil vzhled svého blogu. Avšak tento vzhled příliš neladil s formátováním jednotlivých článků (hlavně barevně) a než měnit nastavení mnoha článků tak, aby ladily se vzhledem blogu, tak jsem se rozhodl pro návrat na původní vzhled s tím, že případnou změnu vzhledu vyřeším později, až bude více času (příprava mé Bc. práce byla v plném proudu).

Včera, 7. června, jsem se rozhodl pro opětovnou změnu vzhledu, tentokrát jsem zvolil vzhled, který sami vidíte. V tomto případě již by neměl být problém s původními články, pokud si však čehokoli všimnete, budu rád, když mi to napíšete do diskuze, a to buď pod tento článek, nebo pod ten problematický.

Jedním z důvodů, proč jsem se rozhodl ke změně je ryze praktický - lze velmi elegantně upravit šířku článků, nastavil jsem ji tedy tak aby byl každý článek co nejširší a zároveň pravý sloupec byl optimálně široký. Dalším důvodem je fakt, že změnou vzhledu jsem i docílil toho, aby se záhlavní zobrazovali odkazy na základní stránky blogu a nemuseli být tak v pravém menu, kde si jich moc lidí doposud nevšimlo.

Vzhled je optimalizován pro rozlišení 1024*768, které stále jedním z nejpoužívanějších, avšak je postupně vytlačováno rozlišeními většími. Blog je optimalizován na toto rozlišení hlavně z důvodů, že jej používám i já, mám totiž 17 palcový CRT displej, ale moje sestava bude pevně doufám co nejdříve vylepšena.

Nový vzhled blogu byl otestován na těchto prohlížečích a platformách:

Mandriva 2010:

- Google Chrome 6.0.422.0
- Firefox 3.6.3

Windows 7 (díky patří pro Kecinzera a Hanzovi):

- Google Chrome (5.0.375.55)
- Opera 10.53
- Firefox 3.6.3

Problémy však nastaly, jak možná tušíte, u Opery 10.53 v Mandrivě, která měla problém s fonty, ale toto je problém Opery jako takové, problémy jsou i u jiných webů. Jak si vedou ostatní prohlížeče nevím, nepoužívám je a nemám to jak vyzkoušet. Proto budu rád, když se kdokoli ozve s doplňujícími informacemi, předem všem děkuji.

Pevně doufám, že se Vám bude nový vzhled blogu líbit, jak již jsem napsal výše, budu rád za jakékoli konstruktivní reakce na nový vzhled blogu a předem za tyto reakce děkuji.

Žádné komentáře:

Okomentovat