12. června 2010

Návrhář vzhledu v Bloggeru

Google již v březnu tohoto roku představil vylepšení pro svůj blogovací systém Blogger - vizuální návrhář vzhledu, pomocí kterého si uživatelé mohou nastavit vzhled svého blogu dle svých představ a vše pěkně vizuálně - žádný HTML kód a podobně, vše pěkně graficky. O tomto jsem psal již dříve v souvislosti se změnou vzhledu mého blogu.

Tato funkce však byla dostupna do tohoto čtvrtka pouze v testovací verzi Bloggeru, tzv. draftu, čili uživatelé klasické verze nic nepoznali (pro úplnost dodávám, že mezi draft a klasickou verzí můžete libovolně přepínat). Tento čtvrtek byla tato funkce uvolněna i pro klasickou verzi rozhraní, čili tuto funkcionalitu nyní mohou zkoušet všichni uživatelé Bloggeru.

Jak již vyplývá z výše uvedeného, jedná se tedy o funkci, pomocí které si do detailů nastavíte vzhled svého blogu a to včetně takových specialit, jako je vizuální nastavení šířky článků a postranních menu. Nejprve si tedy zvolíte jednu z předpřipravených šablon a u této šablony si pak můžete změnit pozadí, barvy a typy písem, výše zmiňovanou šířku článků a menu a mnoho dalších možností a to vše samozřejmě pěkně graficky.

Více o této nové funkci se například dozvíte i z tohoto videa:



Reference:

http://buzz.blogger.com/2010/06/blogger-template-designer-now-available.html

Žádné komentáře:

Okomentovat