15. června 2010

Konec diskuzím pod článkem, diskutujme na mém fóru

Aktualizace:

9. října bylo fórum deaktivováno.

Po delším rozvažování jsem se rozhodl k ráznému kroku - k deaktivaci diskuzí pod články na blogu. Místo těchto diskuzí bude pro každý článek zřízeno speciální téma na mém fóru, ke kterému budou mít opět všichni přístup.

Možná se ptáte, proč tak komplikovaně, mám k tomuto tyto pádné argumenty:

1) Forum je praktičtější - stačí, aby se každý uživatel zaregistroval a může pak v případě potřeby kdykoli změnit svoji zprávu, třeba v případě, že se přepíše a podobně. Toto nebylo u klasických komentářů možné.

2) Fórum je přehlednější - reakce na všechny články jsou v jedné kategorii, tím pádem jsou ihned dostupné. Případný čtenář tak nemusí složitě "listovat" mezi články na blogu.

3) Fórum nabízí další služby - o některých jsem psal zde, jiné jistě časem ještě přibudou. V blogu se dalo diskutovat pouze nad daným článkem.

4) Fórum nevyžaduje registraci - pro komentování článků, navrhování témat dalších článků a k napsání kritice jak na blog, tak na fórum, nepotřebuje čtenář účet. Avšak na "prémiové" funkce fóra již je potřeba. Anonymní uživatelé však musí vyplnit CAPTCHA kód, jinak jejich příspěvek.nebude zveřejněn, toto je standardní součást prakticky všech fór na Internetu, včetně komentářů pod články na mém blogu.

Tento článek je posledním článkem, který ještě má povoleny komentáře, všechny budoucí články již nebudou mít komentáře povoleny. Z toho také vyplývá, že všechny staré články mají komentáře povoleny. Pro každý článek bude vytvořeno speciální téma a na konci každého článku bude uveřejněn odkaz na toto téma na fóru.

Jak jsem již napsal výše, registrace na fóru není povinná, dovolím si ji však doporučit, v opačném případě totiž uživatel musí před každým odesláním zprávy vyplnit i captcha kód, což poměrně hodně zdržuje, registrovaný uživatel se s captchou nesetká (pouze při registraci ano).

Pevně doufám, že se tato novinka uchytí, pokud by však nastaly větší potíže, není problém opět komentáře pod články povolit. Tímto krokem bych rád opět opět o určitý kus vylepšil svůj blog a pevně doufám, že se tato novinka setká převážně s kladnou odezvou.

Budu rád za jakékoli konstruktivní reakce na toto v diskuzi pod článkem.

6 komentářů:

  1. Ahoj, asi to bude přehlednější. Všechny názory na jednom místě.
    Snad se to uchytí.
    Chtěl jsem se ještě zeptat, bude na fóru možnost odebírat příspěvky přez RSS? To by bylo super !!!

    OdpovědětVymazat
  2. Podporuje :)

    viz http://senkjakub.forumzdarma.cz/viewtopic.php?f=5&t=8

    OdpovědětVymazat
  3. Aha :-) tak už to mám přidané, díky :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já si tě taky přidal (tím myslím tvůj blog) ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuju, no ten blog je spíš pokus. Pokouším se už pár let. Moc jsem nepokročil. Ale nevzdávám to :-)

    OdpovědětVymazat