6. dubna 2010

KVP č.10 - Bug 202274 a můj počítač

Poslední dobou mě trápil problém s mým nainstalovaným KDE, přesněji po každém přihlášení do KDE jsem musel ručně obnovovat pokročilé efekty, ač jsem je měl před předchozím odhlášení aktivní. Dneska mi to "nedalo" a začal jsem hledat řešení. Řešení bylo nalezeno jedním dotazem na všeználka Google.

Hned na první pozici jsem našel zdůvodnění, proč se KDE chová tak, jak se chová a na stejné stránce jsem našel i způsob řešení. Problém je tedy v tom, že se jedná o bug KDE číslo 202274, který nebyl zatím potvrzen, natož opraven, proto se může vyskytovat stále na různých konfiguracích PC napříč linuxovými distribucemi.

Vše co tedy stačí udělat je editace jednoho souboru ve Vašem .kde4 adresáři, který se nachází  ve Vašem domovském adresáři. Otevřete tedy konzoli a piště ( použití konzole je nejrychlejším, ne však jediným, způsobem, jak cíle dosáhnout ) :

kwrite ~/.kde4/share/config/kwinrc

Spustí se Vám kwrite s otevřeným konfiguračním souborem kwinu, v tomto souboru stačí v sekci "[Compositing]" změnit "DisableChecks=false" na "DisableChecks=true", samozřejmě bez uvozovek. Změny samozřejmě uložte a odhlašte se z KDE a opět se přihlašte. Pokud jste vše udělali správně, mělo by být po problému.

Reference:

Bugzilla KDE, článek s postupem řešení (velmi nepřehledný, plný textových reklam)

Žádné komentáře:

Okomentovat