26. dubna 2010

Dropbox - novinka - až 10 GB zdarma

Dropbox, dle mého názoru nejlepší synchronizační a zálohovací služba na současném Internetu, o kterém jsem tu již několikrát psal ( seznam mých článků o Dropboxu od nejnovějšího ), který používám hned na několik činností, připravil pro své uživatele další vylepšení.

Jak jistě víte, Dropbox je dostupný jak pro platící, tak i neplatící uživatele. Verze zdarma je omezena prakticky pouze v kapacitě, kdy v tomto případě získáte 2 GB, platící zákazníci pak 50 nebo 100 GB. Oba typy uživatelů si svůj diskový prostor mohou rozšířit o dalších 5 GB, pokud budou zvát své přátelé do této služby.

Před pár dny jsem si všiml, že tato bonusová kvóta byla rozšířena z 5 GB na 8 GB, čímž si může neplatící zákazník přijít až k celkovým 10 GB volného místa. Tato akce, jak již je zmíněno, platí samozřejmě i pro platící zákazníky, ti si tak přijdou ke 58 resp. 108 GB celkem.

Uživatel tak pozve své známé do Dropboxu buď emailem nebo speciálním odkazem ( obojí najde ve svém profilu ), a pokud se někdo z nich zaregistruje a nainstaluje klienta, oba získají 250 MB zdarma ke standardním 2 GB. Podmínkou jsou však oba kroky, jak tedy registrace, tak i nainstalování klienta.

Pokud má někdo zájem o účet na Dropboxu a chtěl by získat oněch 250 MB zdarma navíc, může využít můj odkaz. Oba tak získáme 250 MB navíc, já se však dozvím Váš email a jméno (to co napíšete do formuláře při registraci), toť vše.

O Dropboxu psali i třeba na LinuxExpresu - zde.

2 komentáře: