27. dubna 2010

Synchronizace v Google Chrome

Synchronizovat záložky dnes umí prakticky všechny vyspělé prohlížeče. Google však tuto funkcionalitu ve svém prohlížeči zdokonalil a přiblížil ji tak zase blíže k dokonalosti. Google Chrome totiž umí synchronizovat nejen záložky, ale i nastavení a vzhledy. Dnes si povíme jak na to.

Vše je jednoduché - stačí mít Google Chrome ( minimálně 5.x verzi, já mám 5.0.375.23  ) a Google účet. Nejprve klikněte v Google Chrome na ikonu klíče a z menu, které se Vám ukáže, vyberte možnost "Možnosti". Nyní klikněte na záložku " Osobní údaje ". Klikněte na možnost " SetUp Sync ". Následně se Vám objeví přihlašovací okno ke Google účtu, vyplňte jej tedy přihlašovacími údaji k Vašemu účtu.

Pokud jste vše udělali správně, pak se Vám ukáže velké bílé zatržítko v zeleném kruhu. 

Nyní máte tedy zapnutu synchronizaci záložek. Zbývá ještě extra povolit synchonizaci nastavení a vzhledů ( alespoň já jsem to aktivní neměl ). Nyní tedy opět vyberte menu "Možnosti", a poté "Osobní údaje".

Měli by jste vidět nové tlačítko "Customize" jako vidíte na obrázku níže:


Klikněte na něj, objeví se Vám tato nabídka:


V ní tedy vyberte všechny tři možnosti a potvrďte kliknutím na tlačítko "Budiž". Od této chvíle by jste měli mít synchronizovány nejen záložky, ale i Vaše nastavení a vzhled Google Chrome.

K úplné dokonalosti tak chybí ještě synchronizace doplňků, snad i toto jednou bude realitou :)

Žádné komentáře:

Okomentovat