25. února 2010

Co bude umět KDE 4.5

Dnes jsem narazil na stránku, která obsahuje poměrně zajímavé informace o tom, co bude obsahovat KDE 4.5, které vyjde nejspíše v červnu tohoto roku. Jedná se tak o první informace ohledně připravované nové "velké" verze KDE. Jedná se o seznam, který obsahuje informace o připravovaných nových funkcích a vylepšeních, se kterými se počítá v KDE 4.5. U každého bodu se také dozvídáme, v jakém stádiu se v současné chvíli nacházejí ( TO DO - naplánováno, IN PROGRESS - zrovna se na tomto pracuje, DONE - hotovo ).

Z výše odkazovaného dokumentu se tak dozvídáme například, že :
  •  se pracuje na lepší konfigurovatelnosti fontů a velikosti ikon
  •  se pracuje na novém widgetu, který bude sloužit k připojování k sociálním sítím
  •  se vylepšuje widget kalendář, nyní bude možné mít více svátků v jeden den, více kalendářů se svátky (např. český a americký a podobně).
  •  se vytvářejí nové levely pro hru KBreakOut, stejně tak se pracuje na jeho lepším zvuku
  •  se vylepšuje inteligence počítačového protihráče ve hře KSquares, bude rychlejší a inteligentnější
  • se JuK zbaví závislostí na KDE 3
  • Kopete bude podporovat video hovory skrze protokol Jabber
  • Kopete bude umožňovat používání rich textu v protokolu ICQ (rich text je stručně řečeno formátované písmo (barvy, styly písma, fonty...))
Připravovaných nových funkcí je samozřejmě více, doporučuji k prohlédnutí výše odkazovaný dokument. Jedná se opravdu o první informace, uvidíme, co vyjde najevo později, až se bude blížit datum vydání KDE, které ještě nebylo oficiálně stanoveno. Data vydávání jednotlivých testovacích verzí a verze konečné KDE 4.5 se objeví pravděpodobně za nějaký čas na této stránce.

2 komentáře:

  1. Novy levely a lepsi inteligence ve KDE hrach je jiste nejzasadnejsi pripravovana novinka... skoro by se chtelo rict "WOW" :D

    OdpovědětVymazat
  2. Neviem, ale tie hry ma tam najmenej zaujali a najviac možno nasrali...hry nech si zlepšujú po tom ako spravia všetko pre to, aby celé prostredie šlapalo, tak ako má. Myslím, že ešte nevyužili potenciál nového KDE...

    OdpovědětVymazat