26. února 2010

Zapnuté efekty plochy v KDE 4.x a SMPlayer = problém

I po dvou letech, co vyšlo KDE 4.0 ( vyšlo 11. ledna 2008 ), má stále SMPlayer problémy s chodem v KDE 4.x ( alespoň s výchozím nastavením v Mandrivě), pokud toto má zapnuté efekty plochy.

Vše je v pořádku do chvíle, co se pokusíme přepnout přehrávané video přes celou obrazovku. Video se sice přepne, ale pokud pohneme myší, nezobrazí se žádné GUI pro posunutí snímku dále a podobně, musíme tak video přepnout zpět do klasické velikosti a provést požadovaný posun, zastavení či pozastavení přehrávání a opět video přepnout přes celou obrazovku. Pohnutí myši je navíc následováno nepříjemným blikáním videa. Problém se dá vyřešit vypnutím efektů plochy v KDE, pak je vše OK, toto ale není zrovna ideální řešení, přišel jsem však na jiné...

Zjistil jsem, že problém je ve výchozím vzhledu SMPlayeru, pokud tento vzhled změníme, vše je OK. Změna skinu je velmi jednoduchá, stačí provést toto:

1) V menu SMPlayeru vyberte: Možnosti -> Nastavení, případně použijte klávesovou zkratku CTRL-P.
2) Zobrazí se Vám nastavení SMPlayeru, v jeho levém menu vyberte možnost "Rozhraní"
3) Nyní nastavte toto dialogové okno dle níže uvedené předlohy


Raději zde uvádím celý screenshot tohoto nastavení, díky kterému se mi GUI zobrazí v SMPlayeru i v KDE 4.4, pokud jsou zapnuty efekty plochy a video je přehráváno přes celou obrazovku . Doporučuji změnit možnost Styl dle svého nastavení KDE. Můžete zkusit i jiný vzhled (možnost GUI), ale nevím, který je v pořádku, a který také způsobuje výše uvedený problém.

Žádné komentáře:

Okomentovat