6. ledna 2010

Moje RPM: Audacious 2.2

Rád používám Audacious, jednak je nenáročný (na HW ) a jednak je jednodušší na ovládání, než jako třeba Amarok, který je navíc pro mě osobně přeplněný funkcemi, které ani nepoužiji (nejsem hudební nadšenec). V repozitářích Mandrivy se však nachází Audacious pouze ve verzi 2.1, ač na světě je již od 22. listopadu 2009 verze 2.2, což jsem se náhodou dnes dozvěděl, a proto jsem se rozhodl, že si opět "vyrobím" své RPM balíčky s touto verzí a opět se o ní s Vámi podělím...

Upozornění!

Balíček používáte na vlastní riziko! Mě osobně funguje. Balíčky pouze přebaluji, nijak software neupravuji, pokud software jako takový nefunguje jak by měl, chyba není u mě, ale pravděpodobně na straně výrobce software ;) 

Od dnešního dne všechny RPM kontroluji jednak ve stávajícím systému - Mandriva 2010 - tak i v jeho live verzi, verzi ONE s KDE 4.

Stažení a instalace

RPM balíčky jsou určeny a byly testovány pouze pro 32 bitovou Mandrivu 2010.0. 

Stažení je jednoduché, stačí stáhnout tento archív obsahující všechny potřebné RPM soubory. Tento archív rozbalte do libovolné složky. Poté si otevřete konzoli a pomocí příkazu cd se přesuňte do adresáře, do kterého jste rozbalili archív.

Nyní se přihlaste jako root (příkaz su) a napište příkaz "urpmi *.rpm" ( samozřejmě bez uvozovek ). Toť vše, společně s těmito balíky se Vám nainstalují i případné závislosti.

Testování, problémy

Aplikace byla testována jak na nainstalované Mandrivě 2010, na kterém proběhla i tvorba RPM balíčků, tak v Mandrivě ONE 2010 s KDE. V obou systémech aplikace fungovala a instalace proběhla v pořádku. Jsou potřeba pouze standardní repozitáře.

Osobně jsem se setkal s problémem, že pokud jsem používal ALSU, pak mi při přehrávání libovolné písničky zvuk přeskakoval, případně praskal a libovolná písnička se tak nedala smysluplně poslouchat. Stačilo zapnout PulseAudio a vše je v pořádku.

S tímto problémem jsem se však setkal i ve starší verzi, která je i v repozitářích Mandrivy ( verze 2.1 ) a je možné, že je chyba pouze u mě. Proto bych byl moc rád, kdyby mi někdo případně  pod článek do diskuze napsal, jaké má zkušenosti s touto verzí, předem děkuji.

Pokud používáte PulseAudio, žádný problém ani v jednom případě nenastal ( čili ani v nainstalované Mandrivě 2010, ani v Mandrivě ONE 2010 ).

Jako vždy budu rád, když mi kdokoli napíše své zkušenosti s mými balíčky.

Zdrojové RPM a zdrojové kódy.

Jako vždy, i tentokrát jsem vytvářel RPM soubory z  jejich zdrojových balíčků, které jsou v Cookeru. Všechny najednou si je můžete stáhnout zde. Tyto zdrojové balíčky můžete použít v případě, kdy si chcete vytvořit své vlastní balíčky, třeba v případě, pokud máte starší Mandrivu, pro kterou mé balíčky nejsou určeny.

Zdrojové kódy aplikace pak hledejte zde.

1 komentář: