29. ledna 2010

KDE 4.3.5 v oficiálních repozitářích, zatím v Main / Testing

Jak jsem již napsal ve středu, KDE 4.3.5 bylo vydáno a také bylo prostřednictvím fóra Mandrivy oznámeno, že se pracuje na oficiálních balíčcích pro Mandrivu 2010. Dnes bylo oznámeno, opět prostřednictvím fóra Mandrivy, že upload balíčků byl dokončen a nic tak nebrání k aktualizaci KDE.

Toto má však své dvě ale:

1) Zatím nebyly vytvořeny balíčky s lokalizacemi.
2) Balíčky jsou prozatím pouze v testing repozitáři, který není v základním nastavení aktivní, čili většina uživatelů o dostupnosti nové verze neví.

Oba problémy budou vyřešeny pravděpodobně nejpozději při přenosu balíčků do oficiálních aktualizací Mandrivy 2010. Pokud chcete nové KDE vyzkoušet, není nic jednoduššího, než povolit repozitář Main / Testing a provést instalaci/aktualizaci. Lokalizace Vám zůstane z předchozí verze KDE, kterou máte nainstalovánu, případně se Vám nainstaluje lokalizace z KDE 4.3.2. Já osobně tak používám lokalizaci z KDE 4.3.4, které jsem získal z MIBu.

Začátečníci by výše uvedené ale neměli vůbec provádět a měli by počkat do chvíle, až se nové KDE 4.3.5 objeví mezi oficiálními aktualizacemi pro Mandrivu 2010. Výše uvedené je určeno pouze pro uživatelé, kteří vědí, co dělají a proč to dělají, proto také zde nepíšu, jak povolit výše uvedený zdroj Main / Testing, takoví uživatelé jistě ví jak na to ;)

Všichni ostatní tedy nechť čekají na chvíli, až se nové KDE objeví mezi aktualizacemi. Až se tak stane, rád o tom zde zase napíši :)

Žádné komentáře:

Okomentovat