18. srpna 2008

Pokročilá konfigurace GOMu

V dnešní části o multimediálním přehrávači GOM si řekneme něco více o jeho poinstalačním nastavení. Možností jak spustit GOM je více, buď použijeme ikonku z plochy, nebo nabídku Start, nebo rovnou dvakrát poklepeme na určitý soubor, který opodporuje GOM nebo poslední cesta je napsat do nabídky spustit(START-Spustit) napsat GOM a kliknout na OK, popřípadě zmáčknout enter.

Jakmile jsme v hlavním okně GOMu, stačí kliknout na hlavní okno pravým tlačítkem myši a zvolit možnost Předvolby. Níže Vám popíši, jak já mám nastaven svůj GOM, vy samozřejmně můžete experimentovat daleko více. Nastavení GOMu je velmi jednoduché. Jednotlivá nastavení nastavte pomocí níže uvedených obrázků:

a)Karta Obecné->Obecné






b)Karta Obecné->Myš



c)Karta Obecné->Aktualizace




d)Karta Přehrávání->Přehrávání



e)Karta Titulky->Titulky



f)Karta Video->Video
(zde si dejte pozor i na nastavení barevných složek, aby všechny táhla byla uprostřed, já to totiž měl rozhozený a pak třeba Simpsonovi nebyly žlutí, ale zelení :D )




Myslím si, že všechny nastavení jsou velmi jednoduchá, zvláště když je celé konfigurační okno v češtině. Samozřejmně se nemusíte řídit mými radami, ale pokud jste nastavili vše dle výše uvedených obrázků, tak jste získali z GOMU navíc toto:

  1. bude Vám navazovat na poslední pozici při opakovaném přehrávání, jako to znáte z DVD, ale GOM to bude dělat u všeho, tedy i u klasických DivX filmů a podobně.

  2. bude te mít barevné titulky

  3. pokud přehráváte seriál a všechny díly máte v jednom adresáři, tak Vám GOM bude přeskakovat automaticky mezi díly, tzn. první díl skončí a automaticky se začne přehrávat druhý díl. Přeskakovat mezi díly můžete i pomocí Page UP a Page Down.

  4. jeden klik myši levým tlačítkem je pausa, pomocí dvou přepnete video přes celou obrazovku nebo ho přepnete do původní polohy.

To je pokud se nepletu vše, doufám, že Vám tento návod pomohl.

1 komentář: