14. srpna 2008

GOM

V dnešním freewarovém koutku se podíváme na GOM, což je u nás poměrně neznámý, ale dle mého názoru nejlepší, multimediální přehrávač pro platformu Windows. Tímto článkem bych rád zahájil i seriál článků o tomto programu.Jak vypadá program GOM si můžete prohlédnout zde a něco si přečíst o GOMu můžete třeba i zde.

Základní vlastnosti GOMu:

- nepotřebuje žádné kodeky či filtry pro přehrávání základních typů multimédií. Pokud se stane, že nenajde ve Vašem OS patřičný kodek, nainstaluje si jej sám. Pro majitele počítačů bez internetu však doporučuji instalaci K-lite codec packu(mirror na Stahuj nebo domovské stránky, freeware, verze 4.1.4, 9.70 MB, instalace kodeků bude vysvětlena někdy příště)

-malé systémové nároky

-české prostředí(čeština se ale musí doinstalovat zvlášť), které je navíc hodně přehledné a pohodlné

- je to freeware

....a mnoho dalšího....
Postupem času se zde budou objevovat jednotlivé podrobnější články o nastavení a provozování GOMu a bude to tak pomalu se rozšiřující se NEOFICIÁLNÍ manual k programu ;-)

Dnešní díl uzavřeme odkazem na stažení tohoto programu a samozřejmně i lokalizovaného prostředí. Méně zkušení, jsou-li tací, zde najdou i jakousi neoficiální instalační příručku.

Domovské stránky GOMu jsou zde a zde si jej můžete přímo stáhnout.
Češtinu do programu naleznete zde.


Žádné komentáře:

Okomentovat