14. července 2013

Restart blogu

V těchto dnech je to 7 měsíců, co jsem napsal na svůj blog poslední článek. Jelikož je to již dlouhá doba, rád bych se zmínil o důvodu, proč tomu tak je, a také co je u mne nového. A když už jsem u těch "výročích", tak 13. srpna 2013 to bude přesně 5 let, co můj blog existuje.

Důvody, proč jsem delší dobu nic nenapsal jsou dva - ztráta inspirace a velké pracovní nasazení a z toho plynoucí poměrný nedostatek volného času. Ztráta inspirace byla zapříčiněna tím, že se z Huawei Ascend G300 (o kterém jsem dříve poměrně hodně psal) stal již veterán (např. Huawei jej už vůbec nepodporuje) a nebylo tak moc o čem psát.A když už bylo o čem psát, tak nebyl čas ani chuť. 

Před několika týdny jsem se však odhodlal k návratu k Linuxu a přesněji k Ubuntu, které jsem používal před dvěma roky jako poslední, než jsem z různých důvodů byl nucen používat Windows. V té době jsem o Ubuntu a předtím i o Mandrivě napsal několik článků. Ubuntu za tu dobu stihlo projít několika verzemi a aktuálně se nachází ve verzi 13.04 (jako poslední jsem používal Ubuntu 10.10), kterou jsem se rozhodl vyzkoušet na svém notebooku ASUS K52De a jak jsem zjistil, Ubuntu na tomto notebooku běží poměrně ideálně.

Používáním Ubuntu jsem tak získal opět inspiraci pro témata článků, a pokud budu mít čas, rád se o něčem okolo Ubuntu rozepíšu. Samozřejmě nebude Ubuntu jediným tématem, o kterém budu psát a pevně věřím, že se vám budou i nadále mé články i celý blog líbit.


2 komentáře:

  1. Jsem rád, že žiješ :-)
    Co se týče Android founů, tak já nedávno objevil toto:
    http://www.miui.cz/index.php/topic,260.0.html
    Vypadá to zajímavě. Asi o tom budu uvažovat.

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem rád, že opět píšeš. Píšeš totiž o obdobných věcech jako já. Nepojimas to moc komplexně a odborně, tak se to dobře čte. Mimochodem je docela náhoda, že jsem se teď taky vyhnul na svůj zapomenutý blog. :-)

    OdpovědětVymazat