26. listopadu 2012

Aktualizaci na ICS získají i majitelé nebrandované verze Huawei Ascend G300

Dnes, 26. listopadu 2012, se objevila na čekém AndroidFóru potěšující informace - aktualizace na ICS bude pravděpodobně dostupná i pro nebrandovanou verzi Huawei Ascend G300, tedy pro mobily pořízené mimo distribuční síť českého Vodafone.

Výše uvedené vyplývá z příspěvku uživatele "kubikma", který se zeptal přímo českého zastoupení firmy Huawei, viz citace z fóra:

"Ano, tuto středu 28. listopadu vyjde aktualizace pro Huawei Ascend G300. (HOTA update z Androidu 2.3 verze V100R001C185B894 na verzi ICS V100R001C185B935). "

Z citované odpovědi tak vyplývá, že majitelé nebrandované verze (pouze oni totiž mají firmware B894) telefonu získají firmware B935. Zatím se však neví, zda bude poslední nebo Huawei uvolní hned nebo v průběhu následujících dní i pro ně firmware B952, který je plánován pro Vodafone verzi telefonu také na tuto středu, viz můj předešlý článek.

Co se tedy stane přesněji ve středu 27. listopadu 2012

Na středu je potvrzena aktualizace firmwaru na verzi B935 (samozřejmě pokud věříme v pravost odpovědi, a tomu, že v odpovědi není chyba či překlep) přímo pro české zákazníky mající nebrandovanou verzi telefonu. Dále pak Vodafone oznámil na stejný den aktualizaci svých přístrojů na verzi B952, toto se však týká již anglického Vodafone a musíme jen čekat, zda se tato aktualizace objeví i u nás.

Až středa ukáže, jak to opravdu bude. Pevně věřím, že se verze firmware konečně srovná a obě verze telefonu budou mít stejný firmware a oba modely se tak budou lišit jen tím, zda obsahují či neobsahují aplikace od Vodafone (které jsou zatím k nepotřebě). Ale počkejme na středu...

1 komentář:

  1. Já jsem si koupil nebrandovanou verzi G300 a postupnými OTA aktualizacemi jsem skončil s Vodafonní 937F. Myslel jsem že je to normální a teprve těď se na různých fórech dočítám že brandované a nebrandované telefony mají odlišný firmware. Taky nejsem úplně šťastný za ROM s Vodafonním bloatware.

    OdpovědětVymazat