1. července 2012

Huawei Ascend G300 v praxi, díl 3.

Dnes si povíme o tom, jak vypadá prostředí mého telefonu, řeč tedy bude především o vzhledu prostředí a dále pak i o některých aplikacích, které jsem si doinstaloval z Google Play. Zbylé nainstalované aplikace rozebereme v příštím díle.

Když jsem si pořídil tento telefon, snažil jsem se do systémového nastavení příliš nešťourat a zaměřit se především na používání aplikací. Bohužel po aktualizaci na nejnovější firmware mi začal výchozí launcher "padat" a nezbylo mi tak nic jiného, než se poohlídnout po nějakém alternativním.

Nakonec jsem se rozhodl pro GO Launcher EX (odkaz na Google Play laucheru), který pochází od GO Launcher Dev Team (Google Play stránka vývojáře). Po chvíli nastavování vypadá prostředí mého telefonu takto:



Při letmém prohlédnutí výše uvedeného screenshotu vás jistě napadla nejedna otázka. Na některé z nich jistě (pevně věřím) najdete odpověď v následujících řádcích.

Asi první co vás možná napadlo bylo, že jelikož jsem zveřejnil jen jeden screenshot plochy, tak si možná říkáte, jestli používám opravdu pouze jednu. Ano, používám jen jednu, více jich totiž zatím nepotřebuji. Jak je patrné z screenshotu, tak mám sice nastaveny 4 aktivní plochy, ale opravdu používám jen jednu, zbylé obsahují pouze   tapetu.

Další  vaší otázkou, která vás možná při čtení těchto řádků napadá je, proč mám dva widgety na počasí - odpověď je opět jednoduchá - jelikož jsem se přestěhoval přes půlku republiky, tak mě často zajímá počasí na obou místech. A druhým důvodem je i fakt, že jsem pro volné místo nenašel uplatnění a tohle akorát pasuje, takže jsem spojil příjemné (vím teplotu v obou částech republiky) s užitečným (využil jsem volné místo)

Použité aplikace

Pro reprodukci mého prostředí vám stačí jen několik málo aplikací a nastavení. Jak jsem již zmínil výše, používám GO Launcher EX v české lokalizaci, který jsem samozřejmě stáhl z Google Play. Osobně se mi zalíbil, a to i po prohlídce dalších dostupných vzhledů, výchozí vzhled. 

Jako widget pro zobrazování teploty jsem použil In-počasí. Stejná aplikace mi zobrazuje i aktuální teplotu z "primární" lokality v notifikační liště. Zatím se mi nepodařilo zjistit, jak aplikaci donutit, aby mi v notifikační liště zobrazovala aktuální teplotu i ze "sekundární" lokality, pravdou ale je, že jsem po tom až tolik doposud nepátral.

Jako widget pro zobrazování událostí ze svého kalendáře jsem si vybral Smooth Calendar. Je pravda, že v aktuální chvíli v tomto widgetu nemám hodně událostí, ale jistě se to zlepší. Widget samozřejmě zobrazuje i jmenovku události, já ji jen před vámi skryl, což je i patrné při detailnějším pohledu na screenshot.

Ostatní widgety jsou již buď součástí launcheru, nebo se jedná o stažitelné doplňky pro něj. Jmenovitě se tedy jedná o GO Power Master (zobrazování stavu nabití baterie v notifikační liště), GO TaskManager (správa spuštěných aplikací a čištění RAM paměti) a GO Switch widget (panel pro rychlé zapínání/vypínání různých částí telefonu - WIFI/podsvícení...).

Nejdůležitější částí plochy pak jsou ručně vytvořené složky, které obsahují zástupce na nejpoužívanější aplikace z dané kategorie. Složka Google tak obsahuje zástupce všech aplikací, které často používám a pocházejí od Google. Obdobně tomu je i v případě dalších složek, kdy složka Informace obsahuje ikonky všech důležitých aplikací zpravodajských serverů (např. Idnes.cz), a dále pak např. Pocket nebo Flipboard. A takto bychom mohli pokračovat i u posledních dvou složek.

Zmíním zde ještě dvě aplikace, které v souvislosti s GO launcherem používám - Home Switcher a GO BackUp. Pomocí první aplikace je možné přepínat mezi nainstalovanými lauchery, a také si můžete nastavit kdykoli libovolný nainstalovaný za výchozí. Pomocí druhé pak můžete zálohovat svůj telefon kdykoli to uznáte za vhodné.

V dalším díle, na který se můžete těšit pravděpodobně ještě tento týden, se rád rozepíši více o výše uvedených aplikacích a i o dalších, které používám a zatím jsem je nezmínil. Ze screenshotu můžete odtušit, o kterých bude příště asi řeč.

10 komentářů:

  1. Jak jsi prosímtě screennul displej na Huawei :) odepiš prosím na mexxej@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Jednoduše, pomocí HiSuite, viz:

    http://androidforum.cz/hisuite-t27462.html
    http://www.huaweidevice.com/resource/mini/201105239635/hi_suite_en/

    ;)

    OdpovědětVymazat
  3. A jde Ti ps screenshot i při připojení přes Wi-Fi? Mně to jde jen přes kabel, přes Wi-Fi nabídka zešedne a nelze screennout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě nikdy jsem nezkoušel připojit mobil přes WIFI, ale vyzkouším...:)

      Vymazat
    2. Tak taky mám tuto nabídku šedou, tak to asi nejde...

      Vymazat
  4. Zdravim Chtel Bych Se Zeptat Na Misto Na Ramkach Nemam.nic.pusteneho.a.mam.volne.jnn.cca.100mb Pameti Ram Stve Me To Jak To Napravit ? Diky.za Info

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mam uplne stejnej problem a stve me to skace mi mezi 100mb a niz!! K cemu delaj machry ze to ma 512 ram.jasne ze neco bere system ale min jak 100 mb je ke vsteku kdo vi co stim? Pls!!? tomino266@gmail.com. !! Todle pisu 4.1.2013!

      Vymazat
  5. Ahoj. Prosím Tě ,jak navrátím widgety? drahocam@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Jde to na ICS - Power - Volume Down, před 2.3.6 to jde jen za pomocí HiSuite. via freebit.cz

    OdpovědětVymazat