25. května 2012

Byl vydán opravný patch pro Huawei Ascend G300

Pro Huawei Ascend G300 byl dnes vydán nový oficiální český firmware, který řeší dva nejpalčivější problémy tohoto modelu, a sice tichý zvuk z reproduktoru telefonu a nižší citlivost senzorových tlačítek. Oba problémy byly tímto firmwarem vyřešeny.

Aktualizaci provedete snadno, stačí v nastavení telefonu vyhledat položku "Info o telefonu" a zde kliknout na možnost "Online aktualizace". Zde klikněte na možnost "Aktualizace firmwaru", čímž  Vám telefon vyhledá dostupnou aktualizaci a nabídne vám její instalaci.

Nový firmware se vám stáhne, poté se telefon restartuje a během restartu se vám nainstaluje firmware. Po následném restartu již můžete používat telefon standardním způsobem. Pro provedení tohoto postupu musíte mít samozřejmě připojení na Internet a dostatečně nabitou baterii telefonu.

Nejpozději v průběhu léta vydá Huawei i aktualizaci na novou verzi Androidu, verzi 4.0 Ice Cream Sandwich. Máme se tak nač těšit.

19 komentářů:

  1. Jsem trochu pesimista, že 4 android bude tak brzy .....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že vše bude v pořádku a ICS pro tento telefon bude co nevidět...ale uvidíme...

      Vymazat
    2. Tak hlásím že ICS mám v mém telefonu.Jestli má někdo zájem tak pište na radek.pantucek@gmail.com. Pomalu to přeléžím z AJ do ČJ a dám k dispozici

      Vymazat
    3. To bude asi ta čínská verze ICS pro tento telefon, co? :)

      Vymazat
    4. Ahoj Radku,
      poslal jsem Ti maila ( gusepino@gmail.com ) ;-). Předem díky.
      Píno

      Vymazat
  2. Tohle mě fakt potěšilo nebyl sem si jistej jestli do toho mobilu mám jít jediný co mě odrazovalo, byl ten jak sem všude četl slabě harjící reprák (a bez hudby to přece nejde), ale když už je vše OK a hraje normálně tak už mám jasno jakej mobil si koupím !!! :) Díky za info...

    OdpovědětVymazat
  3. Já ho slyšim!!! Já ho normálně fakt slyšim!!! :D Hááásky, konečně maximální spokojenost :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nedaří se mi aktualizovat...po zvolení Aktualizace firmwaru dostanu zpět hlášku "Komunikace se serverem selhala. Nelze získat seznam nových verzí." :-(. Přitom na inetrnet se dostanu, aplikace se mi aktualizujou..nevíte někdo kde může být problém? Díky.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Jakube, mohl bych se tě zeptat na nějaké dotazy ohledně Huawei Ascendu ? Byl byc rád, když se mi ozveš na email: mexxej@seznam.cz nebo skype: radon129 Dík moc

    OdpovědětVymazat
  6. K té chybě "Komunikace se serverem selhala. Nelze získat seznam nových verzí." - toto jsem měl taky, pomohl hard reset telefonu. Reinstalace proběhla už bez Vodafone doplňků (kupoval jsem telefon přímo u Vodafone), telefon se pak začal chovat mnohem lépe a už se nabízejí i aktualizace.

    OdpovědětVymazat
  7. Zdravím Tě, prosím Tě a jak se dělá ten hard reset ? A opraví se i to vzrůstající vyzvánění, který nejde změnit, přenastavit ? Prosím kdyby jsi byl tak hodný a napsal mi na gusepino@gmail.com
    Píno

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možnost deaktivace vzrůstajícího vyzvánění a nastavení vyzvánění klasického snad bude opravena v ICS, které se chystá pro náš telefon. Hard reset, neboli přepnutí do továrního nastavení, najdeš v nastavení telefonu, přesněji:

      Nastavení -> Ochrana osobních údajů -> Obnovení továrních dat.

      Vymazat
    2. Zdravím.
      Jak mám postupovat, když i po "Obnovení továrních dat" chyba "komunikace se serverem selhala. Nelze získat seznam nových verzí." stále trvá.
      Dana

      Vymazat
  8. Zdravím.
    Děkuji za info a už jsem pochopil ten Hard reset ;-). Už jsem ho jednou dělal, ale nic to nepomohlo :(
    Snad ICS bude brzy ;-)
    Ještě jednou díky.

    OdpovědětVymazat
  9. zdravim
    čekám na ics,kdy bude,davají si na čas....:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, mám dotaz: na stránkách výrobce jsem našel nový firmware android_4.0
    Můj huawei je velmi nový, ale android v něm je verze 2.3.6. chětl jsem ho nechat aktualizovat přes online aktualizace, ale hlásí mi, že není k dispozici žádná aktualizace. jsem z toho zmatený. jak mám teda teď postupovat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem o tom psal tady:

      http://senkjakub.blogspot.cz/2012/10/proc-mi-neni-nabidnuta-aktualizace-na.html

      Mezinárodní verzi firmwaru nedoporučuji instalovat, jednak není aplikovatelná na firmware B895, a taky se jedná o starší a méně vyladěný firmware s ICS.

      Vymazat