2. srpna 2011

Google Chrome 13

Dnes, 2. srpna 2011, byl vydán Google Chrome 13 (dále jen Chrome) ve finální podobě. V této verzi Google představuje ve svém prohlížeči několik novinek:

- Instant Pages - jedná se o vylepšení (urychlení) vyhledávání pomocí Google. V případě, že budete něco hledat pomocí Google, tak se vám vždy v pozadí načtou nalezené odkazy. Jejich zobrazení je poté rychlejší, zobrazí se přímo z paměti prohlížeče.

Oficiální video k funkci:



Náhled tisku

Další užitečnou věcí, která byla představena v této verzi prohlížeče, je náhled tisku. Až do této verze totiž platilo, že pokud jste chtěli vytisknout nějakou stránku, pak jste neměli prakticky možnost, jak si zkontrolovat tisk před jeho zahájením. Od této verze se vám tak zobrazí před zahájením tisku jeho náhled. Tato funkce je však závislá na integrované PDF čtečce, pokud jste si ji tedy deaktivovali, pak se vám nebude náhled zobrazovat a budete muset integrovanou čtečku opět povolit.

Další novinky

Krom nových funkcí byly vylepšovány i stávající komponenty Chrome, největších úprav po PDF čtečce se dočkal i Omnibox - chytrý adresní řádek Chrome. Ten Vám bude od této verze prohlížeče našeptávat stránky i dle jejich titulku, samozřejmě za předpokladu, že jste je již někdy navštívili.

Odměny

I tentokrát Google odměňoval nálezce bezpečnostních chyb, celkově vyplatil 17 000 USD ( 289 746 kč), což je pravděpodobně největší celkový součet odměn od chvíle, co Google vyplácí odměny za nalezené chyby. Seznam nalezených chyb a nálezců můžete najít zde.

Jak získat Google Chrome 13

Pokud již používáte Google Chrome (stabilní větvi), tak se vám aktualizuje sám. Případně toto můžete urychlit tím, že si zobrazíte dialogové okno "O Google Chrome", které aktivujete pomocí stejnojmenné možnosti v hlavním menu programu (ikona opravárenského klíče).

Pokud Chrome ještě nemáte nainstalován, můžete si jej stáhnout zde v aktuální verzi.

Žádné komentáře:

Okomentovat