7. června 2011

Google Chrome 12 vydán!

Dnes, 7. června 2011, byl vydán Google Chrome 12 ve své finální verzi. Mimo jiné přináší tyto novinky a vylepšení:
  • Podpora hardwarově akcelerovaného 3D CSS (webové stránky budou opět o něco plynulejší, novou funkci si můžete vyzkoušet zde - musíte mít Windows Vista a novější nebo Mac OS 10.6 a Google Chrome 12)
  • Novou ochranu proti stahování malware - Google Chrome Vás upozorní, pokud budete stahovat podezřelý software, samozřejmě se nejedná o plnohodnotnou náhradu za antivir!
  • V nastavení Chrome najdete možnost smazání flashových cookies (tzv. LSO - local shared objects) - toto se doposud muselo provádět přes webové stránky Adobe, tato funkce vznikla po úzké spolupráci Google a Adobe a nemají ji konkurenční prohlížeče
  • Chrome aplikace můžete spouštět z adresního řádku prohlížeče napsáním jejich jména
  • Nastavení synchronizace v nastavení prohlížeče má novou podobu
  • Byla odstraněna podpora pro Google Gears
Google tentokrát dohromady vyplatil 10 070 amerických dolarů (166 012 českých korun) 5 lidem za objevení a nahlášení bezpečnostních chyb v prohlížeči Google Chrome.

Z odkazovaných stránek se mimo jiné dozvídáme i to, že Google Chrome používá již 160 milionů uživatelů po celém světě, což představuje více jak dvojnásobný přírůstek oproti loňskému roku. 

Stahovat prohlížeč můžete zde. Starší verze Google Chrome se samy aktualizují, případně můžete aktualizaci urychlit kliknutím na ikonu klíče a vybráním možnost "O aplikaci Google Chrome", tímto se Vám ihned zkontroluje verze prohlížeče a zahájí se případná aktualizace.

Reference:
Více informací se můžete dočíst zde nebo zde

Žádné komentáře:

Okomentovat