4. března 2011

KDE 4.6.1 bylo vydáno

Dnes, 4. března 2011, bylo vydáno KDE 4.6.1. Stejně tak byl publikován changelog, který popisuje provedené změny oproti KDE 4.6.0. Toto vydání KDE získalo kódové jméno "Helga". Oficiální oznámení dostupnosti si pak můžete přečíst zde.

Z tohoto changelogu se tak můžeme dozvědět, že opravy byly provedeny v částech khtml, konsole, Dolphin, Kopete, Okular, Ark, v plasmě a správci napájení. Např. u Dolphina byly opraveno několik problémů s kurzorem myši, kdy myš používala jiný typ kurzoru, než měla v danou chvíli. U Kopete byl opraven například problém při logování do sítě Yahoo, kdy se mohlo stát, že jste příchozí zprávy dostali vícekrát.

Více informací o změnách se můžete dočíst zde. Toto vydání hlavně obsahuje opravy chyb, které byly odhaleny v KDE 4.6. Balíčky nebyly doposud zveřejněny, stane se tak pravděpodobně během následujících několika málo hodin. V těchto chvílích probíhá pravděpodobně nahrávání zdrojových kódů na hlavní FTP server KDE, ze kterého se tyto kódy postupně automaticky nahrají na další FTP servery projektu po celém světě. Uživatelé Ubuntu se pak dočkají nového KDE pravděpodobně dnes či zítra.

Pro obecnou dostupnost KDE tedy sledujte tento FTP server, pro sledování dostupnosti balíčků pro Ubuntu 10.10 pak sledujte tento blog.

3 komentáře:

  1. Mě by bodlo, kdyby se dalo u každé aplikace implicitně nastavit na jaké ploše se má automaticky otevřít při spuštění, abych to nemusel přesouvat ručně. Např. internet aplikace na plochu 1, přehrávače na plochu 4, atd.
    Stejně tak bych uvítal, aby se dole na liště zobrazovali spuštěné aplikace pouze z aktuální plochy a ne ze všech ploch.
    Možná se to dá nějak nastavit, ale spíš asi ne.
    Kdybych uměl anglicky, tak jim to napíšu.

    Aminux

    OdpovědětVymazat
  2. "Stejně tak bych uvítal, aby se dole na liště zobrazovali spuštěné aplikace pouze z aktuální plochy a ne ze všech ploch."

    Tohle jde ;) Alespoň u SmoothTask (snad si to jméno pamatuju dobře), měl by si to najít mezi widgety, je to náhrada za standardní panel. Tedy by mělo stačit odstranit výchozí panel, přidat tento a pomocí kontextové nabídky vybrat nastavení panelu, kde je tato možnost ;)

    Ale je vysoce pravděpodobné, že toto lze nastavit i u standardního panelu, nejsem u PC s KDE, nemůžu tedy zatím potvrdit.

    OdpovědětVymazat
  3. To by bylo fajn. Vyzkouším.

    Aminux

    OdpovědětVymazat