23. ledna 2011

Nad dopisy čtenářů...

Od chvíle, co jsem začal psát o své Nokii C5, tak se nejen zvedla čtenost mého blogu, ale i zpětná odezva (hlavně emaily) od čtenářů. Ve většině případů se jednalo o prosbu o pomoc s tímto telefonem. Jelikož si myslím, že tyto problémy má více lidí, rozhodl jsem se, že tyto otázky a odpovědi zveřejním (samozřejmě v obecné rovině, bez osobních údajů).

Problém č. 1 - úsporný režim telefonu

Tento mobilní telefon (a určitě nejen tento) disponuje úsporným režimem, který se automaticky aktivuje v případě, kdy operační systém v telefonu pozná, že dochází baterie. V takovém případě klesne jas displeje na úplné minimum, čímž se prodlouží pohotovostní doba. Z vlastní zkušenosti vím, že v takovém stavu vydrží mobil cca 4-5 hodin, z toho jsem ještě hodinu poslouchal hudbu, čili není problém vyřídit jeden nebo dva nutné hovory , než stihnete dojít domů třeba z práce a nabít telefon. Samozřejmě se jedná o poměrně nový telefon (listopad 2010), uvidíme, co s tím udělá čas.

Ale proč o tom píši, mezi dotazy se objevil jeden ohledně aktivování a deaktivování tohoto režimu. Tento režim je, dalo by se říct, klasickým profilem, aktivujete jej tedy a případně deaktivujete jako každý jiný profil:

Stiskněte červené tlačítko (v pohotovostním režimu telefonu) a v nabídce se posuňte zcela dolů, tam najdete příkaz na aktivaci či deaktivaci tohoto režimu.

Problém č. 2 a 3 - Instalace programů a kde se nachází správce souborů

Mezi dotazy se objevil i jeden ohledně instalací programů, Instalace programů je velmi pohodová, stačí jakoukoli cestou (kabel, Blutooth...) nakopírovat patřičný instalátor dané aplikace do telefonu. Umístění je na Vás, je prakticky jedno, kam ten soubor nakopírujete. Osobně doporučuji složku Installs na paměťové kartě, tímto se Vám totiž bude aplikace instalovat nejjednodušeji - budete ji moci nainstalovat přes nástroj "Správce aplikací", který najdete v Menu => Aplikace => Instalace => Správce aplikací. V tomto nástroji stačí pak kliknout na ikonu "Instal. soubory" (jedná se o druhou ikonu se šedým čtverečkem).

V tomto menu pak vidíte seznam všech nalezených instalátorů, ale i nainstalovaných aplikací. Nainstalovaná aplikace má v ikoně modrý čtvereček, nenainstalovaná červený. Nainstalovat aplikaci můžete vícekrát. Odinstalace je ještě jednodušší, stačí v menu telefonu najet na ikonku daného programu a zmáčknout klávesu C. Mobil se Vás pak zeptá, zda-li chcete aplikaci opravdu odinstalovat.

Pokud jste instalátor nakopírovali do jiné složky, tak bude pravděpodobně nutné použít správce souborů ( pravděpodobně Menu => Aplikace => Kancelář, já toto již s určitostí nevím, protože jsem si ikonku přesunul před delší dobou ) a pomocí něj se doklikat až k instalátoru a ten následně klasickou cestou spustit.

Tazatelům jsem samozřejmě odepsal přímo emailem, tento článek je určen pro ostatní, kteří mají stejné problémy (existují-li tací). Snad tedy tyto návody pomohli i někomu dalšímu. I nadále se mě můžete ptát, rád odpovím, budu-li vědět. Jsem rád, že nejsem jediný, kdo si v dnešní době nekoupil dotykový mobilní přístroj a místo toho dal na osvědčenou klasiku. I po prvních několika měsících s tímto telefonem jsem s ním stále velmi spokojen a neměnil bych.

Budu tedy rád, když mi napíšete na jeden z těchto kontaktů, nebo třeba i v diskuzi pod tímto (a jakýmkoli jiným) článkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat