27. ledna 2011

GMail podporuje notifikace pro nepřečtené emaily a chaty

Je to prakticky 48 hodin, co jsem psal o novince, kterou si pro nás připravil Google ve svém GMailu - od předvčerejšího dne totiž GMail zobrazuje počet nepřečtených emailů v listu prohlížeče, více se dočtete v mé zprávičce. Neuběhlo 48 hodin a Google, který je mimochodem jeden z největších poskytovatelů Jabber účtů na světě, si pro své uživatele připravil další výbornou funkci.

Tentokrát se jedná o notifikace, které Vás budou informovat o tom, že Vám byla doručena nová pošta do Vaší schránky. Pokud tedy budete mít otevřený GMail v libovolné záložce prohlížeče, tak vždy, když Vám přijde nová pošta, tak se Vám zobrazí o tomto dialogové okno vedle hodin. Můžete mít klidně i prohlížeč minimalizovaný, nebo surfovat na jiných stránkách, ale vždy budete o nové poště patřičně informováni. Má to pouze dvě podmínky - alespoň v jednom listu musíte mít otevřený GMail (přiznám se, že nevím, zda stačí být přihlášen na jiné službě Google, nebo musíme mít v jednom listu otevřen GMail) a prozatím musíte používat Google Chrome (nevím, zda to funguje i na Chromiu), avšak Google pracuje i na podpoře ostatních prohlížečů. Samozřejmostí je i podpora alternativních operačních systémů, osobně úspěšně vyzkoušeno na Ubuntu 10.10 s KDE 4.6 a Chromem 8.0.552.237.

A to ještě není vše. Pokud si píšete s někým pomocí Jabberu integrovaném v GMailu, pak pomocí stejných notifikacích budete upozorňováni i na nové Jabber zprávy, které Vám přijdou, opět musíte mít otevřen GMail nebo alespoň okno s konverzací a musíte mít Google Chrome.

Obě funkce je potřeba nejprve aktivovat v nastavení GMailu, stačí si načíst tuto stránku a nastavení najdete v dolní části této stránky.

Náhled na nastavení obou funkcí

Bohužel se mi nepodařilo zatím vytvořit screenshot s touto notifikací, tak si jej prosím prohlédněte na oficiálním blogu GMailu.

Žádné komentáře:

Okomentovat