16. července 2010

KDE 4.5 RC2 pro Mandrivu 2010 Spring

KDE 4.5 RC2 bylo vydáno 8. července 2010, již od pondělí 12. července je toto vydání i dostupné pro Mandrivu 2010 Spring, toto KDE však nenajdete v oficiálních repozitářích, ale na FTP mirrorech KDE, jedná se tedy o vydání, které není podporované Mandrivou, ale je vytvořeno jinými lidmi.

Čili všichni zájemci mohou toto KDE nainstalovat, stačí si přidat tento (32 bitový systém) nebo tento (64 bitový systém) FTP server jako zdroj a následně provést klasickou aktualizaci systému. Mezi aktualizacemi najdou uživatelé i balíčky s novým KDE, samozřejmě musíte mít již nainstalované předešlé vydání KDE 4.x. Pokud nemáte doposud nainstalované žádné KDE 4 a novější, pak musíte nejprve nainstalovat KDE 4 z oficiálních repozitářů, a poté provést výše uvedené. Je to způsobeno tím, že toto vydání KDE neobsahuje task balíček, pomocí kterého by šlo toto KDE přímo nainstalovat.

KDE právě instaluji, své postřehy budu psát do fóra, později z nich vznikne článek, který vložím zde na fórum. Finální verze KDE 4.5 bude vydána 4. srpna 2010, zda-li bude toto KDE dostupné oficiální cestou pro Mandrivu je nepravděpodobné, jako pravděpodobnější se mi jeví neoficiální vydání KDE 4.5, které nebude podporované společností Mandriva. V takovém případě bychom se potkali s KDE 4.5 v Mandrivě 2010 oficiální cestou až v Mandrivě 2011.

O KDE 4.5 RC 2 se prozatím můžete dočíst zde (v angličtině), pokud vše půjde v pořádku, na blog umístím informace o tomto vydání KDE.

Žádné komentáře:

Okomentovat