2. května 2010

Můj Google Chrome

Jak již asi víte, používám nějakou dobu Google Chrome, protože Opera mě v poslední době poněkud zklamala. Jelikož se mě již více lidí ptalo, jaké rozšíření používám, rozhodl jsem se na toto téma napsat pár řádek.

a) AdBlock+ 

Blokování reklamy je v dnešní době prakticky nutností. Já proti webové reklamě nic moc nemám, musí být však pouze textová a nevtíravá. V poslední době mi nevadí ani reklama grafická, musí být však opět vkusná, nepřekážející a nerušící. Blokuji tedy reklamy, které nesplňují výše uvedené.

b) AutoZoom

Opera má jednu skvělou funkci, která mí v Google Chrome velmi chybí - umí přizpůsobit šířku stránky dle rozlišení obrazovky, tuto funkci bohužel Chrome nemá. Občas se totiž pohybuji na stránkách, které se mi nevlezou šířkou na mou obrazovku a musel bych tedy rolovat myší nejen shora dolů, ale i zleva doprava, což je značně nepraktické. Pro tyto případy jsem si nainstaloval výše uvedený plugin, který ovšem zmenší nekompromisně celou stránku i s písmem, čili v některých případech nelze ani písmo přečíst. Opera má popravdě toto vyřešeno lépe a písmo nezmenšuje, zmenšuje jen šířku určitých prvků na stránce (třeba šířku tabulky, obrázku a podobně), čili písmo je vždy stejně velké a dobře čitelné.

c) Clickable links 

Tento plugin se hodí ve chvíli, kdy tvůrce stránek zapomene nastavit odkaz jako aktivní . Místo toho, abych jej poté kopíroval do schránky a poté do adresního řádku, tak raději používám toto rozšíření, které udělá z neaktivních odkazů aktivní.

d) Google Reader notifier (by Google)

Náhrada za RSS klienta. Jedná o rozšíření, které Vás informuje o nových RSS zprávách ve Vaši online čtečce Google Reader. Po nainstalování rozšíření se Vám mezi tlačítky vedle adresního řádku objeví tlačítko, které Vás bude číslicí upozorňovat na počet nepřečtených RSS. Pokud na tlačítko kliknete, do nové záložky se Vám načte Google Reader.

e) Rozšíření odběry RSS (od Google)

Toto rozšíření Vám přidá do adresního řádku klasickou ikonku RSS, pomocí které si budete moci přidat RSS právě prohlíženého webu (samozřejmě pokud RSS podporuje daný server). Stačí tedy na tuto ikonku kliknout a ihned budete moci si daný RSS kanál přidat do své čtečky (podporovaných čteček je více, mezi nimi je samozřejmě i Google Reader).

f) PageRank

Toto rozšíření se hodí nejen pro všechny vývojáře webových stránek. Jak je již z názvu rozšíření patrné, jedná se o rozšíření, které uživatele prohlížeče informuje o PageRanku právě prohlížené stránky.

Tak a to jsou všechny mnou používané rozšíření, více jich zatím nepotřebuji ani mě žádné další ani nezaujalo. Jiná, jako např. kontrola příchozí pošty, z bezpečnostních důvodů nepoužívám.

Žádné komentáře:

Okomentovat