10. května 2010

Nové verze programů, díl 3.

a) OpenOffice.org 3.2.1 RC1

8. května 2010 byla vydána první RC verze OpenOffice.org 3.2.1 (dále jen OO.o), která je ihned k dispozici i v českém jazyce. 

Stahovat českou verzi pro 32 bitovou Mandrivu můžete zde, verzi pro 64 bitovou Mandrivu pak zde. Odkazy na všechny ostatní verze pak najdete zde.

Jak již číselné označení verze OO.o napovídá, jedná se především o opravné sestavení OO.o, které opravuje nalezené chyby z předchozího vydání a doplňuje překlad aplikace a kontrolní slovníky v programu. Avšak se dostalo i na nové funkce, třeba na notifikaci ze strany OO.o na neuložený dokument při vypínání grafického prostředí Gnome. Taktéž bylo vylepšeno vytváření grafů. Toto vydání jako první reaguje i na akvizici Sunu Oraclem. 

Reference: zde, zde, zde

b) KDE 4.4.3

I KDE se opět po měsíci dočkalo nové verze. Toto sestavení je opět především opravné (opravují se tedy chyby funkční i rychlostí), a také opět doplňuje lokalizace. Výčet opravených chyb najdete zde

Toto sestavení není prozatím pro Mandrivu, zatím jsou dostupné pouze zdrojové kódy. Dostupnost neoficiálních RPM balíčků pro Mandrivu 2010 můžete kontrolovat zde, budou se nacházet v adresáři Mandriva či obdobně pojmenovaném.

2 komentáře:

  1. V poslednom čase som si obľúbil tvoj blog, lebo je pravidelne aktualizovaný o novinky. Aj napriek tomu, že sa o Mandrivu(ktorú tu prezentuješ) nezaujímam a ešte som ju nikdy neskúšal. Ale pôjdem vyskúšať na OpenSuse dať čochvíľa nové KDE. Super blog, len tak ďalej. "JAY"

    OdpovědětVymazat