11. ledna 2010

Kubův repozitář

Na českém fóru uživatelů Mandrivy Linuxu jsem byl nedávno dotázán, proč nemám nemám svůj repozitář.Tehdy jsem si myslel, že to je složité a časově náročné. Jak se později ve stejném topicu ukázalo, není to složité a já se rozhodl, že to zkusím.

Nejprve jsem hledal nějaký zdarma dostupný FTP hosting, leč žádný jsem nenašel. Nakonec jsem se rozhodl, že k tomu využiji již dlouho používaný Dropbox. Stačilo postupovat dle pokynů ve fóru a základ repozitáře byl vytvořen. Výsledek jsem poté nakopíroval do veřejně dostupné složky mého účtu na Dropboxu a repozitář byl na světě.

Jak si přidat repozitář

Otevřete si konzoli, přihlaste se jako root a zadejte poté do konzole toto:

urpmi.addmedia kuba http://dl.dropbox.com/u/1416113/repozitar/

Toť vše. Samozřejmě můžete přidat zdroj i přes Správu softwaru, jako jste zvyklí, ale toto je nejrychlejší cesta, jak si přidat můj repozitář.

Pokud chcete mít můj zdroj jako aktualizační, místo výše uvedeného příkazu použijte tento:

urpmi.addmedia --update kuba http://dl.dropbox.com/u/1416113/repozitar/

Jak nainstalovat software z mého repozitáře

Tak jak jste zvyklý. Jakmile přidáte můj zdroj, uvidíte ve správci softwaru mé balíčky mezi ostatními.

Upozornění

Repozitář je pouze pro 32 bitovou Mandrivu 2010. Všechny balíčky tvořím pro svou potřebu s tím, že je dávám k dispozici i ostatním, aby si mohli takový software nainstalovat. Balíčky nevytvářím, pouze je "přebaluji" pro svou verzi Mandrivy (32 bit, 2010). Mé balíčky i repozitář používáte na vlastní uvážení. Pokud se Vám podaří software nainstaloval, ale je v něm chyba, piště prosím autorovi softwaru, ne mě, já software nevytvářím ;)

Prosba

Můj repozitář je v testovacím módu, pokud se při jeho používání setkáte s jakýmkoli problémem, budu rád, když mi dáte vědět, třeba zde v diskuzi pod článkem nebo na můj email: senk.jakub zavinac gmail.com. Stejně tak budu rád, když se mi kdokoli ozve, pokud mu nebude fungovat jakýkoli můj balíček.

Děkuji :)

Žádné komentáře:

Okomentovat