15. prosince 2009

Úprava skriptu pro automatické spouštění Dropboxu

17. září 2009 jsem zde publikoval návod, jak nainstalovat klienta Dropboxu v Mandrivě 2009.1 v prostředí KDE. Pro automatické spouštění Dropboxu jsem pak v tomto článku zveřejnil i svůj velmi jednoduchý skript, který při každém přihlášení do KDE spustí tohoto klienta.

Problém tohoto skriptu byl jediný, a sice ten, že pokud jste tento skript používali v KDE a připojili USB Flash disk, ten se Vám zcela automaticky spouštěl v Nautilu, ač výchozím souborovým správcem je Dolphine. Přitom se Vám ještě navíc i zobrazilo standardní okno pro výběr akce s flashdiskem, čili jste ve výsledku mohli mít otevřenu flashku dvakrát, jednou v Dolphinu, jednou v Nautilu.

Dlouhou dobu jsem to měl vyřešené tak, že jsem odinstaloval Nautila bez kontroly závislostí, leč toto řešení jsem shledal natolik "ošklivé", že jsem jej ani raději nepublikoval. Až dnes mě napadlo řešení, a sice do skriptu připsat jeden řádek, který zajistí, že Nautilus bude ihned po přihlášení do KDE automaticky ukončen.

Stačilo tedy připsat jeden řádek:

killall nautilus

a je po problému.

Skript jsem tedy přepsal, vyzkoušel a jelikož se výše uvedený problém již nevyskytuje, tak jej považuji za konečný. Všechny odkazy na skript, a to i v původním článku, již směřují na ten opravený a zcela fungující ( alespoň mě ), stačí smazat ten, co máte na Vašem disku a na jeho místo uložit tento.

Budu moc rád, když mi případně napíšete, když Vám nebude dělat skript to, co má, rád poradím.

Poznámka: Zrovna jsem zjistil, že Google Chrome změnil jméno souboru, zkontrolujte prosím, zda-li stažený soubor má jméno "dropbox.sh", pokud ne, tak jej samozřejmě přejmenujte.

Také musí být skript spustitelný, jak toho dosáhnout najdete v mém původním článku, viz zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat