9. prosince 2009

KVP č.6 - Jak komunikovat s lidmi z Facebooku pomocí Pidgina

Rád si ulehčuji práci a snažím se co nejvíce používat all in one řešení, neboli řešení vše v jednom, proto používám např. Operu nebo třeba Pidgina. Nedávno jsem náhodou prohlížel stránky právě Pidgina a narazil jsem na nich na zajímavý plugin - Facebook IM.

Jak již název napovídá, jedná se o plugin, který Vám zpřístupní chat s kamarády a známými, které máte na Facebooku, skrze chatovací okno Pidgina, výhody jsou pak zřejmé, např. jednodušší a příjemnější chat.

a) Instalace

Instalace je jednoduchá, stačí nainstalovat balíček pidgin-facebookchat, který je v oficiálních repozitářích a toť vše.

b) Nastavení

Nastavení je také jednoduché, stačí přidat v Pidginovi nový účet a vybrat typ "Facebook", poté ještě doplnit potřebné přihlašovací údaje a je to, Vaše kontakty z Facebooku by se Vám měli automaticky načíst do Pidgina do nové skupiny "Facebook". Od té chvíle s nimi můžete komunikovat stejně, jako s jinými kontakty ve Vašem Pidginovi.

Pochopitelně i Vás Vaši kamarádi a známí uvidí na Facebooku jako přihlášené, problém není ani samozřejmě s fotografiemi (pokud najedete myší na libovolný kontakt z Facebooku, zobrazí se Vám u kurzoru myši velká fotografie daného kontaktu).

c) Benefity

Největším benefitem je to, alespoň dle mého názoru, že chatování přes Pidgina je daleko pohodlnější, než přes webové rozhraní, hlavně co se týče komfortu. Už jen co se týče upozorňování na novou příchozí zprávu, to jemné pípnutí se dá snadno přeslechnout, tohle se s Pidginem pravděpodobně nestane (pokud jste u PC), navíc jste upozorněni i ikonou vedle hodin.

Výhod je samozřejmě daleko více, každý si jistě nějakou najde.

d) Nevýhody

Zatím jsem žádnou nenašel, samozřejmě ale netvrdím, že žádnou nemá ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat