9. března 2009

Další chyba v KDE 4.2.1 a její řešení, díl 2

Jak jistě víte z mého předešlého článku, používal jsem delší dobu v KDE 4.2 a 4.2.1 místo Dolphina Thunara (správce softwaru pro Xfce), jedním z důvodů je i pomalé kopírování z flash disku na pevný disk a i mezi pevnými disky, pokud je aktivní právě Dolphin (jiní správci souborů s tímto neměli v KDE problém).

Dneska jsem schválně zkusil kopírovat data z flash disku na NTFS disk - rychlost kopírování pod 1 MB/s, dle Dolphina práce na hodinu. Kopírování jsem stornoval a přepnul jsem defaultního správce souborů na Thunara. Rychlost kopírování ihned vzrostla na 5,5 MB/s, zkopírováno bylo během chvíle.

Nedalo mi to a zkusil jsem vypnout pokročilé grafické efekty KDE, rychlost jiných dat, kopírovaných přes Dolphina rázem byla na podobné úrovni, jako u Xfce. Pak jsem zkusil ještě něco zkopírovat z flash disku na disk s EXT 3 souborovým systém a v tomto případě vzrostla rychlost na 11 MB/s.

Kdo se potýká s podobným problémem, tak může zkusit výše uvedené, pevně doufám, že mu tento návod pomůže. Osobně nechápu, jak mohou pokročilé grafické efekty za to, že se pomalu kopírují data z disku na disk, ale opravdu tomu tak je, rychlost kopírování se opravdu značně zlepšila, tedy alespoň u mě.

Žádné komentáře:

Okomentovat