26. února 2009

Blogger a GIF obrázky

Jak jste si mohli povšimnout, tak před pár dny jsem na svůj blog přidal zcela dobrovolně a zdarma reklamu na Linux. Reklama je ve formátu GIF a tento formát obrázku Picasa, na které jsou umísťovány všechny obrázky, které jsou použité v článku, pokud je vkládáte přes průvodce v Bloggeru, nepodporuje, což jsem tehdy netušil a myslel jsem si, že je chyba na mé straně a rozhodl jsem se pro jiné řešení...

Dnes jsem se na konferenci ve Skupinách Google dozvěděl, že toto je častým dotazem a rozhodl jsem se, že o tom tedy sepíši krátký návod.

Tím řešením je, že jsem si na svůj účet na DropBoxu nahrál inkriminovaný GIF soubor, na který jsem si nechal vygenerovat veřejně dostupný odkaz, který jsem poté použil v "miniaplikaci" (widget) "HTML/JavaScript", který mi ho normálně zobrazil včetně animací.

Tímto způsobem jsem tedy docílil toho, aby se mi na stránce na Bloggeru zobrazoval animovaný GIF soubor. Samozřejmě podobným principem můžete vložit GIF soubor i do vlastního článku, opět se odkážete na vygenerovaný odkaz. K vlastnímu "odkázání se" na daný gif soubor použijte standardního průvodce pro přidání obrázku(část "Nebo přidejte obrázek z internetu", do kolonky URL vložte odkaz na GIF soubor). Samozřejmě můžete použít i obdobný webový prostor, ke kterému máte přístup a dokumenty na něm(soubory, obrázky...) jsou veřejně dostupné.

Jako důkaz pro své tvrzení jsem vložil i zmíněnou reklamu do tohoto článku:


Žádné komentáře:

Okomentovat