16. srpna 2008

Vyšla Opera 9.52 RC2

Včera, 15.8.2008, vyšla po 24 hodinách necelých další RC verze Opery(zde moje krátké pojednání, či zde odkaz na danou verzi, stačí tam kliknout na odkaz dle Vašeho OS), v pořadí již druhá(sestavení 10 108).

Můj názor na vývoj Opery je, že se pomalu začíná "dotahovat" na svou předešlou verzi 9.27, která byla poslední verzí bez problémů. U verze 9.5 jsem se potýkal hlavně s problémem, že se často "zasekávala" celá Opera a pokud jsem něco stahoval a nestihl jsem to stáhnout, tak jsem s tím mohl rozloučit, i když server podporoval obnovování downloadů.

S verzí 9.51 jsem již neměl žádné problémy, ale ze světa se ozývali lidé, které je měli. Já osobně totiž Operu používám čistě jako internetový prohlížeč a nevyužívám žádných pokročilých funkcí (email, RSS....), tudíž je možnost, že se chyby vyskytovali v těchto komponentách Opery(nějak jsem nesledoval důkladněji nahlášené chyby různě na fórech, třeba jako na www.operacesky.net, jen jsem věděl, že i s touto verzí jsou problémy.

Včera odpoledne jsem nainstaloval novou verzi(při instalaci jsem použil aktualizaci opery a ne oddělenou instalaci), kterou jsem pár hodin zkoušel v mém běžném provozu(viz. výše) a dle mého názoru to vypadá, že verze 9.52, pokud se nestane něco neočekávaného, tak bude po dlouhé době ve vývoji Opery první stabilní verzí(ač tomu číslo verze neodpovídá).

Uvidíme, dle mého názoru vyjde Opera 9.52 Stable velmi brzy, snad již příští či přespříští týden.Do té doby budu zkoušet Operu 9.52 RC2 s tím, že kdybych odhalil někde její nedostatek, rád se o něj podělím.

Žádné komentáře:

Okomentovat