31. března 2010

Google Chrome 5.0.360.4 s integrovaným flash pluginem

Google včera, dne 30. března 2010, vydal novou vývojovou verzi svého prohlížeče Chrome - verzi 5.0.360.4. Tato verze v sobě obsahuje flash plugin, uživatel tak již nepotřebuje v systému nainstalovaný flash plugin, o vše se postará Google Chrome. Pokud používáte více internetových prohlížečů, neměl by být problém je donutit, aby používali flash plugin, který je součástí Google Chrome (úspěšně vyzkoušeno v Opeře 10.5), cestu k pluginu se dozvíte z dialogu about:plugins.

Integrovaný flash plugin je ale nutné povolit, což se zatím musí provést mírně složitou cestou pomocí parametru "--enable-internal-flash", který přidáte v nastavení zástupce, pomocí kterého spouštíte Chrome, viz následující obrázek:

Nastavení spouštěcí ikonky....stačí dopsat červeně orámované a opětovně spustit Google Chrome

Po úspěšném nastavení spusťte znovu Google Chrome, pokud jste vše provedli správně, měla by se Vám zobrazit ihned po startu speciální stránka, viz následující obrázek:



Jak je patrné, toto speciální okno slouží k odsouhlasení licence k flash pluginu, jakmile licenci odsouhlasíte, můžete začít surfovat. Taktéž můžete odinstalovat původní flash plugin a ponechat si jen ten v Google Chrome. Flash plugin, který je integrován v Google Chrome se i sám aktualizuje, takže vždy budete používat nejnovější verzi pluginu.

Dialog about:plugins byl navíc obohacen o možnost deaktivování libovolného pluginu. Avšak ani tato verze Google Chrome se neobešla bez chyb, ve Windows se například může stát, že ač nebudete souhlasit s licencí flash pluginu, ten může i tak být aktivní. Dalším problém je fakt, že není integrován 64 bitový flash.

Zdroj: Oficiální blog Google Chrome

3 komentáře:

  1. Odkude se to dá tato verze chrome stáhnout do linuxu?
    dIky

    David Pokorný

    OdpovědětVymazat
  2. z jejich repozitáře:

    http://www.google.com/linuxrepositories/

    OdpovědětVymazat
  3. Díky :) Toto jsem marně hledal. Našel jsem jen repozitáře ze starší betou..

    David Pokorný

    OdpovědětVymazat