28. srpna 2008

Vyšel Internet Explorer 8 Beta 2

Firma Microsoft uvolnila k veřejnému testování novou verzi svého internetového prohlížeče - Internet Explorer. Jedná se o verzi 8.0 Beta 2, která je dostupná k volnému stažení například odsud. Tato verze však zatím není publikovaná v českém jazyce, lokalizace do českého jazyka bude vydána pravděpodobně na konci září.

Osobně jsem tuto verzi zkoušel, programátoři MS udělali velký pokrok směrem k dohnání konkurence. Tuto verzi jsem však dlouho nepoužíval(asi jen hodinu), protože mi jako jediný prohlížeč napříč všemi internetovými prohlížeči ve Windows i Linuxu nezobrazoval jako jedinný můj blog korektně a to ani při zapnutém kompatibilním režimu. Navíc se mi stále zdá jako nejméně přehledný prohlížeč(subjektivní názor). Ale musím uznat že MS, ač jej moc nemám rád, se snaží.

Při odinstalaci se napoprvé můj počítač sekl natolik, že nešlo nic jiného dělat, než zmáčknout na počítači reset, což mě vyděsilo při pomyšlení, že se budu muset tohoto prohlížeče zbavit nějakou složitější cestou. Po restartu jsem však zkusil odinstalaci ještě jednou a tentokrát vše proběhlo v pořádku. Po následném restartu bylo již vše při starém a IE 7 fungoval OK.

Co mě mrzí:

1)Nepřehlednost
2)Po instalaci nutný restart
3)I při zapnutí kompatibilního režimu nezobrazuje stránky korektně(třeba můj blog, ač v jiných prohlížečích nejsou problémy, viz. výše)
4)U mě problematičtější odinstalace(viz. výše)

Co mě potěšilo:

Po prvním spuštění jsem si mohl naimportovat záložky do IE, mohl jsem si nakonfigurovat výchozí vyhledávač(použil jsem možnost Google :) ) a podobně.

Samozřejmně, kdybych testoval tuto verzi déle, jistě bych našel výce pro a proti ;-). Proto neberte můj článek jako recenzi, ale jen jakési "uživatelské zkušenosti"....

Co se týče recenzí, tak ty najdete zde:
digitálně.cz, technet.idnes.cz, žive.cz.

Žádné komentáře:

Okomentovat