23. srpna 2008

OpenOffice 3 m3(testovací sestavení)

19. srpna 2008 vyšlo další testovací sestavení OpenOffice 3. OpenOffice je bezplatně dostupná alternativa k Office od Microsoftu. Ač je bezplatná, tak pro domácího uživatele či malou firmu obsahuje vše, co takový typ uživatele by očekával od kancelářského balíku.

O OpenOffice je toho napsáno na internetu(i jinde) spousty, zde je řeknu, že tento balík obsahuje jak textový editor(náhrada Wordu), tak tabulkový editor(náhrada Excelu), tak databáze(náhrada Accesu) a mnoho dalšího. Více informací o OpenOffice najdete třeba zde.

Výše uvedenou verzi(TESTOVACÍ, tudíž může obsahovat chyby) najdete zde(pro Windows) a zde(pro ostatní platformy). Co se týče testovacích verzí, tak neobsahují oficiálně češtinu, ale můžete použít češtinu z poslední beta verze. Tato možnost však je jen neoficiální, tudíž může obsahovat chyby. Osobně tuto možnost zkouším a zatím jsem nenarazil na chybu. Češtinu pro verzi pro Windows můžete stahovat zde, češtiny pro ostatní verze můžete stahovat zde(jedná se o soubor OOo_3.0.0beta2_20080707 + název platformy + langpack_cs.přípona dle platformy).

Pro každodenní použití OpenOffice se však doporučuje stále používat poslední stabilní verzi 2.41, kterou pro systém Windows najdete zde, pro ostatní systémy zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat