25. srpna 2008

OpenOffice 3 m30

Dnes, 25. srpna 2008, vyšla další testovací verze OpenOffice 3, tentokrát m30. Jedná se o další z mnoha testovacích sestavení tohoto oblíbeného alternativního balíku kancelářských aplikací, mezi kterými najdeme samozřejmně textový editor podporující oba standardy(ODF i OOXML), dále pak tabulkový editor, databázový editor a mnoho dalších kancelářských aplikací.

Tato verze je však opět pouze testovací a mohou se v ní objevovat chyby. Pro každodenní používání doporučuji používat poslední stabilní verzi 2.4.1.

Download:
  1. Verze 3.0 m30 - verze pro Windows a pro ostatní operační systémy.

  2. Verze 2.4.1 - verze pro Windows a pro ostatní opearační systémy.

  3. České slovníky(oprava chyb, tezaurus...) - pro verzi 3 a pro verzi 2.x.

  4. Další rožšíření pro OpenOffice - zde.
Poznámka:

Vývojové verze se NEDĚLAJÍ přímo české instalační soubory ani se k nim nedělá česká lokalizace, musíte si nainstalovat češtinu z poslední beta verze, tu pak stačí klasicky nainstalovat a z EN verze uděláte CZ verzi, ale s tím, že tato možnost NENÍ OFFICIÁLNÍ, napadla mě, když mě trápilo, že nemůžu mít OpenOffice v češtině i ve vývojových verzích. Osobně tuto možnost používám a nenašel jsem zatím chyby....

Češtinu pro tuto verzi tak naleznete zde(pro Windows), pro ostatní zde(jedná se o soubor OOo_3.0.0beta2_20080707 + název platformy + langpack_cs.přípona dle platformy).

Žádné komentáře:

Okomentovat